Στους 130 οι νεκροί στο Μεξικό

Στους 130 οι νεκροί στο Μεξικό

Στους 130 έφτασε ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας των καταιγίδων που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα το Μεξικό και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές. Οι αρχές προειδοποίησαν ότι εάν συνεχιστούν, οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες ζημιές στις περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο. Οι καταιγίδες είναι οι χειρότερες που έχουν χτυπήσει το Μεξικό τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικό, Μιγκέλ Ανχέλ Οσόριο Τσονγκ, δήλωσε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ότι ακόμα περισσότεροι νεκροί ανασύρθηκαν από ένα σημείο όπου 40 σπίτια καταπλακώθηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων, στο χωριό Λα Πιντάδα, στο κρατίδιο του Γκερέρο.

Ο Οσόριο Τσονγκ και ο πρόεδρος της χώρας, Ενρίκε Πενία Νιέτο, επέβλεψαν τις προσπάθειες διάσωσης στο χωριό Λα Πιντάδα, όπου δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμα. Ο Πενία Νιέτο δήλωσε το Σάββατο ότι οι πιθανότητες να έχει επιβιώσει κάποιος των κατολισθήσεων είναι λιγοστές.

Η μετεωρολογική υπηρεσία του Μεξικού προειδοποίησε ότι την Τρίτη αναμένεται να ξεσπάσουν περισσότερες καταρρακτώδεις βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ο Πενία Νιέτο δήλωσε την Κυριακή ότι το Κογκρέσο του Μεξικού θα αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να δοθεί οικονομική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

Οι καταιγίδες Μανουέλ, από τον Ειρηνικό Ωκεανό, και Ινγκριντ, από τον Ατλαντικό, έπληξαν το Μεξικό την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές σε 22 από τα 32 κρατίδια της χώρας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ