Στους 102 οι νεκροί από τον τυφώνα Μάθιου – ΒΙΝΤΕΟ

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ, καθώς ο τυφώνας Μάθιου αναμένεται να χτυπήσει τις νοτιοανατολικές ακτές της χώρας και ενώ από το φονικό του πέρασμα από την Καραϊβική έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι.

Ο κυκλώνας Μάθιου ενισχύθηκε το πρωί στην κατηγορία 4, καθώς προσεγγίζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των αρχών για την απομάκρυνση των κατοίκων, αφού τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και προκάλεσαν σημαντικές ζημιές ιδίως στην Αϊτή.

Ο κυκλώνας, που σαρώνει το αρχιπέλαγος των Μπαχαμών, βρίσκεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από τη νοτιοανατολική Φλόριντα και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Και αυτά την ώρα που οι αρχές της Τζόρτζιας διέταξαν τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ενώ ανάλογα μέτρα έχουν λάβει η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα.

Έτσι περισσότεροι από τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στις ακτές του Ατλαντικού.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας «θα ενισχυθεί όταν φθάσει στις Μπαχάμες έως τις ακτές της Φλόριντας» εξήγησε ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας, Νέιθαν Ντιλ, σε ένα δελτίο τύπου.

«Συνεπώς, διατάσσω τώρα την υποχρεωτική εκκένωση όλων των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 195, δηλαδή συνολικά 6 κομητειών», κατέληξε.

Δείτε το δελτίο του Star:

Διαβάστε επίσης:

Ενισχύεται ο κυκλώνας Μάθιου που πλήττει την Καραϊβική

Στους 69 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Μάθιου

Στους 17 οι νεκροί από τον φονικό τυφώνα Μάθιου – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ