Στον Λευκό Οίκο για τη γιορτή των πασχαλινών αυγών

Στον Λευκό Οίκο για τη γιορτή των πασχαλινών αυγών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η οικογένειά του θα υποδεχθούν περισσότερους από 35.000 ανθρώπους στο κήπο του Λευκού Οίκου για την ετήσια παραδοσιακή αναβίωση της γιορτής των αυγών του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, άνθρωποι από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ αναμένεται να συμμετάσχουν στην ημέρα της διασκέδασης και της ψυχαγωγίας, για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η ημέρα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως αθλήματα και μαγειρική με στόχο να ενισχυθεί η εκπαίδευση των οικογενειών στην υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Κύριο θέμα της τελετής το οποίο είναι εμπνευσμένο από τις πρόσφατες δραστηριότητες της Μισέλ Ομπάμα θα είναι: «Να είσαι υγιής, να είσαι δραστήριος, να είσαι ο εαυτός σου».

Η εκδήλωση χρονολογείται από το 1878, όταν ο πρόεδρος Ράδερφορντ Β Χέιγς πρώτος επέτρεψε στα παιδιά να «κυλήσουν» τα αυγά στο Λευκό Οίκο. Η εκδήλωση ακυρώθηκε λίγες φορές από τότε, κυρίως λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με την περιγραφή της εκδήλωσης στην η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου αυτή μεταφέρθηκε σε άλλα αξιοθέατα της Ουάσιγκτον.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ