Στον εισαγγελέα η Στόρμι Ντάνιελς – Τι θα καταθέσει για τη σχέση της με τον Τραμπ

Η πρωταγωνίστρια αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς που ισχυρίζεται ότι είχε σχέση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και έλαβε το ποσό των 130.000 δολαρίων προκειμένου να κρατήσει το στόμα της κλειστό, θα καταθέσει σήμερα σε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη, μεταδίδει το ABC News.

Η καταβολή του παραπάνω αναφερόμενου ποσού στην ίδια φαίνεται να έγινε στο πλαίσιο εμπιστευτικής συμφωνίας, ενώ η κατάθεσή της θα πραγματοποιηθεί υπό την έρευνα που διεξάγουν οι ομοσπονδιακές Αρχές για τις δραστηριότητες του πρώην προσωπικού δικηγόρου του Προέδρου Τραμπ, Μάικλ Κόεν, σύμφωνα με πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων.

Η σημερινή κατάθεση της Ντάνιελς θα δοθεί στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στο Μανχάταν, ενώ θεωρείται πιθανή και η κατάθεση της Ντάνιελς ενώπιον ειδικού σώματος ενόρκων (grand jury) καθώς οι Αρχές προσπαθούν να δέσουν την υπόθεση, σε βάρος του Κόεν.

Στην περίπτωση που οι εισαγγελείς φέρουν την υπόθεση ενώπιον των ενόρκων, μπορούν να κλητεύσουν μάρτυρες να καταθέσουν ενόρκως, ενώ το συμβούλιο των ενόρκων θα κληθεί να αποφασίσει για την έγγραφη απαγγελία κατηγοριών. Σε αντίθεση με μία ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο, το συμβούλιο των ενόρκων δεν μπορεί να λάβει απόφαση για την αθωότητα ή την καταδίκη, ενώ ένας ομοσπονδιακός δικαστής καλείται να εξετάσει τις αποδείξεις που προσκομίζουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Η Ντάνιελς και ο δικηγόρος της Μάικλ Αβενάτι έχουν παραδώσει στις Αρχές έγγραφα ανταποκρινόμενοι σε κλήση των ομοσπονδιακών εισαγγελέων, σχετικά με το ποσό των 130.000 δολαρίων που έλαβε η Ντάνιελς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Στέφανι Κλίφορντ που είναι το πραγματικό όνομα της Ντάνιελς υποστηρίζει ότι είχε μία σεξουαλική σχέση με τον Τραμπ το 2006, όταν ο ίδιος, ήταν παντρεμένος. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, από την πλευρά του διαψεύδει ότι είχε σεξουαλική σχέση με την ίδια.

Ο Ντάνιελς προχώρησε στην κατάθεση μήνυσης, προκειμένου να θέσει εκτός νομικής ισχύος την εμπιστευτική συμφωνία, που απαγορεύει στην ίδια να μιλήσει δημοσίως για το ζήτημα αυτό. Η Ντάνιελς υποστηρίζει πως η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί καθώς δεν την υπέγραψε ο Πρόεδρος Τραμπ, αλλά ο Κόεν, μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που επικαλείται η ίδια.

Ο Κόεν από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι κατέβαλε το ποσό στην Ντάνιελς ο ίδιος, μέσω μιας εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, με την εταιρική επωνυμία Essential Consultants LLC. Παράλληλα, ο Κόεν δήλωσε ότι “ούτε οι επιχειρήσεις Τραμπ, ούτε η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ είχε συμμετοχή στην μεταβίβαση του αναφερόμενου χρηματικού ποσού στην κ. Κλίφορντ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος “δεν τον αποζημίωσε άμεσα ή έμμεσα για την καταβολή αυτού του ποσού.”

Ωστόσο τον Μάιο, ο Ρούντι Τζιουλιάνι, ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ, είπε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επέστρεψε το ποσό των 130.000 με το οποίο πληρώθηκε η Ντάνιελς, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τους προηγούμενους ισχυρισμούς του Τραμπ, ότι δεν γνώριζε την πηγή προέλευσης των χρημάτων.

Νωρίτερα, μέσα στον Ιούνιο, ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον Κόεν, τονίζοντας ότι “ο Κόεν δεν είναι δικηγόρος μου, πλέον.” Ο Κόεν ήταν μεσάζοντας του Τραμπ για χρόνια, αλλά και ουσιαστικό στέλεχος των επιχειρήσεων Τραμπ.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ