Ο Τραμπ το παραδέχθηκε έστω και έμμεσα: Έδωσε περισσότερα από 100.000 δολάρια στον δικηγόρο του για την «πληρωμή» της πορνοστάρ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε για πρώτη φορά, στη δήλωσή του προς την Υπηρεσία Κυβερνητικής Δεοντολογίας, ότι κατέβαλε πέρσι περισσότερα από 100.000 δολάρια στον πρώην προσωπικό δικηγόρο του, τον Μάικλ Κόεν, ρίχνοντας νέο φως στο σκάνδαλο με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Η δήλωση οικονομικών συμφερόντων, που φέρει την υπογραφή του Τραμπ και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα από την Υπηρεσία, δεν περιγράφει τον λόγο ή τον αποδέκτη της αρχικής πληρωμής που έγινε από τον Κόεν το 2016, για την οποία τον αποζημίωσε ο πρόεδρος. Όμως ο δικηγόρος έχει παραδεχτεί ότι πλήρωσε με το ποσό των 130.000 δολαρίων την Ντάνιελς –το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ– λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές για να μην μιλήσει για την ερωτική συνεύρεσή που υποστηρίζει εκείνη ότι είχε με τον Τραμπ το 2006.

Ο Ρούντι Τζουλιάνι, που πρόσφατα ανέλαβε νέος προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, έχει παραδεχτεί ότι ο Τραμπ πλήρωσε στον Κόεν 130.000 δολάρια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει κάνει αντιφατικές δηλώσεις για το θέμα, για το αν γνώριζε για την πληρωμή του Κόεν στην Ντάνιελς και για το αν ο ίδιος αποζημίωσε τον δικηγόρο του. Τον Απρίλιο είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν γνώριζε τίποτα για την πληρωμή της ηθοποιού.

Ο Τραμπ, το προεκλογικό επιτελείο του και ο δικηγόρος του αρνούνται ότι έχει διαπραχθεί οποιοδήποτε αδίκημα, όπως παραβίαση του νόμου που καθορίζει τη χρηματοδότηση μιας προεκλογικής εκστρατείας.

Ο ασκών χρέη διευθυντή της Υπηρεσίας, Ντέιβιντ Άπολ, σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν ανέφερε ότι η αρχική πληρωμή προς τον Κόεν θα έπρεπε να έχει περιληφθεί στη δήλωση που υπέβαλε ο Τραμπ τον Ιούνιο του 2017. Σύμφωνα με τη φετινή δήλωση, ο Κόεν ζήτησε να αποζημιωθεί το 2017 για το ποσό που είχε καταβάλει το 2016 και ο Τραμπ “τον αποζημίωσε πλήρως”. Το ποσό που έλαβε ο δικηγόρος κυμαίνεται μεταξύ 100.001-250.000 δολαρίων, χωρίς τόκους.

Η δήλωση του Τραμπ περιλαμβάνει πληροφορίες και για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις του. Για παράδειγμα, αναφέρει ότι το 2017 είχε εισόδημα άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων από το Μαρ-α-Λάγκο, το ιδιωτικό κλαμπ του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντας και περισσότερα από 15 εκατομμύρια από το γκολφ κλαμπ στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι.

Η ετήσια δήλωση “πόθεν έσχες” του προέδρου περιέχει κάποιες πληροφορίες για τα οικονομικά του, όχι όμως λεπτομέρειες του είδους που περιλαμβάνονται στις φορολογικές δηλώσεις. Σε αντίθεση με άλλους προέδρους και των δύο κομμάτων, ο Τραμπ αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές δηλώσεις του.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ