Στόλτενμπεργκ για το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ: Η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα απ’ όλα τα μέλη

Oι Σύμμαχοι στηρίζουν το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, ωστόσο, η απόφαση αυτή θα πρέπει να ληφθεί ομόφωνα και από τα 30 μέλη, τόνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφερόμενος στο αίτημα του Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέρθηκε στις σημερινές δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν και την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών, λέγοντας ότι οι πρόσφατες ενέργειες της Ρωσίας συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση της σύγκρουσης αφού η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο.

«Ο Πούτιν κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες, εκτοξεύει ανεύθυνες απειλές περί πυρηνικών και τώρα προσαρτά παράνομα και άλλα ουκρανικά εδάφη. Όλα αυτά μαζί συνιστούν τη σοβαρότερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Επανέλαβε την «αταλάντευτη υποστήριξη» των συμμάχων στην ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Αν αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει στην Ουκρανία, θα είναι καταστροφικό για την Ουκρανία και επικίνδυνο για εμάς», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Υπογράμμισε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να ανακαταλάβει τα ουκρανικά εδάφη, ενώ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να βάλει τέλος στον πόλεμο γιατί «είναι υπεύθυνος που τον άρχισε».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ