Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ ειρηνικά

«Δεν έχουμε λάβει αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν από την Τουρκία», δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο οποίος στάθηκε και στις ενέργειες που θα γίνουν, εφόσον η Άγκυρα το καταθέσει.

«Αν και όταν λάβουμε το αίτημα, θα το αξιολογήσουμε βάσει της συνθήκης έκδοσης που έχουμε υπογράψει εδώ και 30 χρόνια με την Τουρκία», συμπλήρωσε ο Έρνεστ. Και αυτά τη στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ μίλησε για τον τρόπο ζωής του Γκιουλέν στις ΗΠΑ.

«Ο Γκιουλέν ζει στις ΗΠΑ ειρηνικά σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία», είπε ο Τόνερ και πρόσθεσε ότι η υποβολή επίσημου αιτήματος από την Τουρκία θα ήταν ευπρόσδεκτη από τις ΗΠΑ, με τη συνοδεία των όποιων αποδεικτικών στοιχείων διαθέτει η Άγκυρα σχετικά με την εμπλοκή του.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά εκτίμηση σχετικά με το αν ο Γκιουλέν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που καταγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Αναμένουμε τη στήριξη των ΗΠΑ για την έκδοση του Γκιουλέν

Οργή ΗΠΑ για τους υπαινιγμούς περί εμπλοκής στο πραξικόπημα

Ποιος είναι ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο ορκισμένος εχθρός του Ερντογάν 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ