Στέιτ Ντιπάρτμεντ για εκλογές στην Τουρκία: Η δημοκρατική διαδικασία πρέπει να είναι ελεύθερη και δίκαιη

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση στις εκλογές» αναφέρει το  Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις επικείμενες κάλπες στην Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα είναι ένας μακροχρόνιος σύμμαχος και εταίρος της Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία είναι μακροχρόνιος σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ και θα παρακολουθήσουμε στενά τις επερχόμενες εκλογές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με την κυβέρνηση που θα επιλέξει ο τουρκικός λαός για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας γύρω από κοινές προτεραιότητες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση στις εκλογές» αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι «το μόνο μας ενδιαφέρον έχει να κάνει με τη δημοκρατική διαδικασία, η οποία πρέπει να είναι και ελεύθερη και δίκαιη. Πιστεύουμε ότι οι τουρκικές αρχές θα διεξαγάγουν τις εκλογές σύμφωνα με τη μακρά, περήφανη δημοκρατική παράδοση και τους νόμους με τρόπο που να συνάδει με τις δεσμεύσεις της στον ΟΑΣΕ και την ιδιότητά της ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Καταλήγοντας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει: «Οι συνθήκες γύρω από την αποπομπή της Τουρκίας το 2019 από το πρόγραμμα των F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία είναι γνωστές. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει: η προμήθεια των S-400 από την Τουρκία έρχεται σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για την μείωση της εξάρτησης από τα ρωσικά συστήματα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ