Σπουδαία συμφωνία Μακρόν – Ροχανί για τα πυρηνικά

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα πως ο ίδιος και ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί συμφώνησαν να διερευνήσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τις προϋποθέσεις για την επανάληψη του διαλόγου για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε με τον Ιρανό ομόλογό του να διερευνήσουν μέχρι τις 15 Ιουλίου τις συνθήκες για να επαναληφθεί ο διάλογος μεταξύ των μερών», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Μακρόν.

Στη δήλωση προστίθεται πως ο Μακρόν θα συνεχίσει να συνομιλεί με τις ιρανικές αρχές και με άλλα εμπλεκόμενα μέρη «για την αποκλιμάκωση των εντάσεων που σχετίζονται με το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα».

Ιρανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters πως το Ιράν θα ανακοινώσει αύριο, Κυριακή, μια αύξηση του εμπλουτισμού ουρανίου στο 5%, πάνω από το όριο που είχε τεθεί με τη συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Η κύρια ανακοίνωση αύριο θα είναι η αύξηση του επιπέδου εμπλουτισμού στο 5% από το 3,67% που είχαμε συμφωνήσει βάσει της συμφωνίας», δήλωσε σήμερα ο Iρανός αξιωματούχος.Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ