Spiegel: Στα όρια της χρεωκοπίας οι νεοναζί

Spiegel: Στα όρια της χρεωκοπίας οι νεοναζί

 

Τα ταμεία του ακροδεξιού κόμματος της Γερμανίας, NPD είναι άδεια. Για τον λόγο αυτό, η νεοναζιστική παράταξη αναγκάζεται να απολύσει όλους τους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία της, στο Βερολίνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού Spiegel.

Η κακή οικονομική κατάσταση του κόμματος όπως και οι πληροφορίες σχετικά με τις απολύσεις του προσωπικού, και συγκεκριμένα επτά ατόμων, επιβεβαιώθηκαν σύμφωνα με το  Spiegel από τον εκπρόσωπο του NPD, Frank Franz.  

«Οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν αμέσως μόλις η γερμανική Βουλή αναιρέσει την απόφασή της για τη χρηματοδότησή μας» δήλωσε ο κ. Franz, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις ευθύνες για τη «χρεωκοπία» του κόμματος, στη στάση που κρατάει η γερμανική πολιτική ηγεσία απέναντι στο NPD.

Η γερμανική Βουλή είχε διακόψει την κρατική χρηματοδότηση στην ακροδεξιά παράταξη στα τέλη του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, καθώς το NPD δεν είχε πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,27 εκατ. ευρώ, που του είχε επιβάλει το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, για τις «ανακριβείς του δηλώσεις στην ετήσια έκθεση».

«Το NPD δεν μπήκε καν στη διαδικασία να προβεί σε κάποιον διακανονισμό για το χρέος που έχει από το πρόστιμο που του επιβλήθηκε. Για αυτό και διεκόπη η χρηματοδότηση» εξηγεί στο Spiegel εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Βουλής.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ