Σουλτς: Ο Τσίπρας είναι εκνευρισμένος

Σουλτς: Ο Τσίπρας είναι εκνευρισμένος

 

«Βήματα προς τα εμπρός» πέτυχε η Ελλάδα την περασμένη χρονιά και κατέγραψε «αξιοσημείωτο» πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει την προσπάθειά της.

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της. Αν αυτό προϋποθέτει για την Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά» δήλωσε ο κ. Σουλτς στο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών, το οποίο τον ανέδειξε, με ποσοστό 97,3%, επικεφαλής για τις ευρωεκλογές και πρόσθεσε ότι θεωρεί ζητούμενο για τους Έλληνες στις προσεχείς ευρωεκλογές την πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί, «εάν δηλαδή θα πρόκειται για μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη». Κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι κατά τον κ. Σουλτς, η σοσιαλδημοκρατία.

Κληθείς από την Deutsche Welle, στο περιθώριο του συνεδρίου, να σχολιάσει τη δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την οποία ο κ. Σουλτς «επιθυμεί να είναι ο εκλεκτός υποψήφιος της κυρίας Μέρκελ», ο Γερμανός πολιτικός απάντησε: «O κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος, διαφορετικά δεν θα μου επετίθετο. Το καταλαβαίνω. Υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη».

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.