Σοκαριστική καταγγελία: Μητέρα εισέβαλε σε σχολείο, έσπασε γραφεία και έδειρε την υποδιευθύντρια

Ο κακός χαμός σε σχολείο της Κύπρου λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οπως μεταδίδει το Sigmalive.gr έφτασε καταγγελία από τον καθηγητικό σύλλογο του Λυκείου Κύκκου Α’ στη Λευκωσία. Η καταγγελία αφορά μητέρα η οποία μπούκαρε στο σχολείο και τα έσπασε μετά από ενημέρωση που είχε ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών.

Η κόρη της είχε συνολικά 265 απουσίες ενώ το όριο είναι στις 119.

Η επιστολή – καταγγελία του Συλλόγου

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α’ σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β’ Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως επί των ερειπίων».

Τι υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας Το Sigmalive επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη μητέρα και κατέγραψε τη δική της θέση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μητέρα της ανήλικης, κυρία Β.Ι., όσα κατηγορεί ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου, Δημήτρης Ταλιαδώρος, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έλαβε συστημένες επιστολές από το σχολείο της κόρης, μέσα από τις οποίες να ενημερώνεται ότι η κόρη της κινδυνεύει από απουσίες.

«Έλεγαν της κόρης μου να μου διαβιβάσει ότι κινδυνεύει από απουσίες. Υπάρχει κανένα παιδί, που θα το έλεγε της μητέρας του αυτό το πράγμα; Έπρεπε να μου στείλουν επιστολή ή έστω να με πάρουν ένα τηλέφωνο, όταν ακόμη βρισκόταν στο όριο των απουσιών», υποστήριξε η Β.Ι.

Όπως δήλωσε η μητέρα στο Sigmalive, όλα άρχισαν όταν πράγματι ενημερώθηκε ότι η κόρη της αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απουσιών. Μετέβη στο σχολείο κι εκεί της αναφέρθηκε όπως την επόμενη μέρα παρουσιάσει την κόρη της στη διεύθυνση του σχολείου, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία της ιδίας.

Όντως την επόμενη μέρα, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της μητέρας της ανήλικης, πήγε με την κόρη της στο σχολείο κι ακολούθως έφυγε, για ν’ αφήσει την κόρη της να μιλήσει με τον Διευθυντή.

Ωστόσο, η μητέρα υποστηρίζει ότι μόλις πέρασε μία ώρα, τής τηλεφώνησε η κόρη της «σε άθλια κατάσταση, κλαμένη, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση πανικού».

«Μάμμα αφήσαν με ιδία τάξη», φέρεται να είπε η κόρη στη μητέρα, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Ταλιαδώρο.

Η μητέρα έσπευσε στο σχολείο και όταν διαπίστωσε ότι η κόρη της δεν βρίσκεται εντός της σχολικής μονάδας, μπήκε στο γραφείο του Διευθυντή ζητώντας εξηγήσεις.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι δεν προκάλεσε καμία υλική ζημιά εντός του σχολείου, όπως υποστηρίζει ο κ. Ταλιαδώρος, αλλά απλά ήταν έντονη σε όσα υποστήριζε.

«Δεν έσπασα τίποτα. Είχαμε απλά μία έντονη λογομαχία με τον Διευθυντή του σχολείου και έμεινε ως εκεί», λέει η κυρία Β.Ι.

Να σημειωθεί ότι, αφού διαδραματίστηκαν όσα αναφέραμε πιο πάνω, η κόρη της κυρίας Β.Ι. μίλησε με ειλικρίνεια στη μητέρα της και παραδέχθηκε ότι όντως είχε συσσωρευμένες απουσίες, δίνοντας και κάποιες εξηγήσεις για τους λόγους της απουσίας της.

ΠΗΓΗ: Sigmalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ