Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το Βατικανό

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το Βατικανό

Για πρώτη φορά το Βατικανό κυκλοφόρησε πλήρη στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα κρούσματα, όπου ιερείς έχουν κατηγορηθεί για βιασμό και κακοποίηση παιδιών. Όπως ανακοινώθηκε 848 ιερείς έχουν καθαιρεθεί και σε 2572 έχουν επιβληθεί μικρότερες κυρώσεις κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο πρεσβευτής του Βατικανού στη Γενεύη, ο αρχιεπίσκοπος Silvano Tomasi αποκάλυψε τα στοιχεία.

Ο Tomasi είπε ότι από το 2004 περισσότερες από 3.400 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών έχουν παραπεμφθεί στο Βατικανό, συμπεριλαμβανομένων 401 περιπτώσεων το 2013. Είπε ακόμα ότι κατά την τελευταία δεκαετία , 848 ιερείς έχουν καθαιρεθεί.

Ακόμα 2.572 καταδικάστηκαν σε μια ζωή μετανοίας και προσευχής ή απομόνωση σε κάποιο μοναστήρι, τακτική η οποία χρησιμοποιείται συχνά όταν ο κατηγορούμενος ιερέας είναι ηλικιωμένος ή ανάπηρος.

 «Νομίζω ότι έχουμε ξεπεράσει ένα κατώφλι για να το πώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις», είπε ο Tomasi και πρόσθεσε: «Είναι σαφές ότι το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών έχει γίνει μάστιγα, αλλά έχει αντιμετωπιστεί τα τελευταία  10 χρόνια από την εκκλησία σε μια συστηματική, συνολική, εποικοδομητική προσέγγιση».

Πηγή: abcNEWS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ