Σοκ στην Ιταλία: Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε συνδικαλιστή που απεργούσε

Τραγωδία το το πρωί της Παρασκευής σε απεργιακή κινητοποίηση έξω απ σουπερμάρκετ στη Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία. Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε έναν συνδικαλιστή που απεργούσε έξω από το κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερ-μάκετ.

Το θύμα ήταν 37χρονος Ιταλός με καταγωγή από το Μαρόκο, ο οποίος συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από σουπερμάρκετκαι μαζί με άλλους συναδέλφους του προσπάθησε να μπλοκάρει την πύλη εισόδου των προμηθευτών.

Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο δράστης θέλησε να εισέλθει στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος παρά το μπλόκο. Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε και δημιουργήθηκε ένταση. Ο οδηγός του φορτηγού παρέσυρε με το όχημά του τον συνδικαλιστή για τουλάχιστον 20 μέτρα. Μετά από λίγα λεπτά, ο 37χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, πριν ακόμη γίνει δυνατό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο οδηγός του φορτηγού τραυμάτισε ακόμη δυο εργαζόμενους και στην συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί από το σημείο. Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε κοντινό αυτοκινητόδρομο από τους καραμπινιέρους.

Τα ιταλικά συνδικάτα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό συμβάν και να ζητήσουν την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, αποφεύγοντας κινήσεις που μπορεί να ευνοήσουν την αύξηση της έντασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ