Σοκ: Έλιωσε το κεφάλι της γυναίκας του επειδή τον ρώτησε για την υγεία του – ΦΩΤΟ

Ένας άνδρας άφησε τη σύζυγό του με βαριά εγκεφαλική βλάβη όταν τη χτύπησε επανειλημμένα με αγριότητα στο πρόσωπο με όπλο του βαράκια γυμναστικής. Αιτία της βάρβαρης επίθεσης ήταν το γεγονός ότι εκείνη τον ρώτησε για τη θεραπεία του, καθώς έπαιρνε φάρμακα για παρανοϊκή σχιζοφρένεια.

Η Έιμι και ο Άντριου μάλωσαν άγρια όταν αυτός είπε ψέματα για το αν λαμβάνει τα συνταγογραφούμενα χάπια του κάθε βράδυ. Όταν εκείνη τον ρώτησε, αυτός αντέδρασε βίαια αρπάζοντας είτε βαράκια είτε μια μεταλλική μπάρα και τη χτύπησε στο πρόσωπο και το κεφάλι τουλάχιστον τρεις φορές. Η 37χρονη έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, μώλωπες, εγκεφαλική αιμορραγία και κατάγματα.

Αρχικά ο Άντριου κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του αλλά κρίθηκε ανίκανος να δώσει οδηγίες σε νομική ομάδα λόγω πνευματικής διαταραχής. Ένορκοι έπρεπε να αποφασίσουν αν τραυμάτισε τη σύζυγό του αλλά όχι αν αποπειράθηκε να τη σκοτώσει. Τον Μάρτιο η απόφαση ήταν ότι αυτός προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό της. Η Έιμι από τον Νοέμβριο που δέχθηκε τη σχεδόν φονική επίθεση παραμένει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται καθώς μαθαίνει να τρώει και να πίνει από την αρχή, ενώ τελευταία προσπαθεί να κάνει μπάνιο μόνη της και να παίρνει τη θεραπεία της. Σε ακροαματική διαδικασία, είχε περιγράψει τον σύζυγό της καλό άνθρωπο, επισημαίνοντας ότι όταν αμελούσε να πάρει τα χάπια του γινόταν ένας άλλος άνθρωπος. Ποτέ ξανά η Έιμι δεν θα μπορέσει να ζει μόνη της χωρίς να έχει κάποια βοήθεια ενώ ενδέχεται να μην μπορεί να φάει κανονικά ποτέ.

Από την εγκεφαλική βλάβη που υπέστη από τα βάρβαρα χτυπήματα δεν θα μπορέσει να επανέλθει ποτέ σ’ αυτό που ήταν. Από τα χτυπήματα καταστράφηκε το τμήμα του εγκεφάλου που δίνει εντολή για ισορροπία και συντονισμό κινήσεων, ενώ ακόμη παραμένει ένα αιμάτωμα στον εγκέφαλό της προκαλώντας της λιποθυμικά επεισόδια, αναγκάζοντάς τη να παίρνει χάπια. Ακόμη δεν μπορεί να σταθεροποιήσει τις ώρες ύπνου αλλά ούτε και τις ώρες που μπορεί να παραμένει ξύπνια. Παίρνει αντικαταθλιπτικά γιατί παράλληλα συνεθλίβη το μπροστινό μέρος του εγκεφάλου που ελέγχει τις διαθέσεις, τα συναισθήματα, τη σκέψη, την οργάνωση και τον σχεδιασμό.

Υπάρχει εντολή του νοσοκομείου ώστε ο σύζυγός της να παραμείνει μακριά από την ασθενή. Τον Μάιο μεταφέρθηκε σε ψυχιατρική κλινική σε φυλακή μεσαίας ασφαλείας αφού διαγνώσθηκε με παρανοϊκή σχιζοφρένεια, ενώ θεωρείται απειλή για την κοινωνία.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ