Σοκ: Έφηβη αυτοκτόνησε αφού έκανε δημοσκόπηση στο instagram

Σοκ έχει προκαλέσει στη Μαλαισία η υπόθεση μίας 16χρονης που αυτοκτόνησε όταν η δημοσκόπηση που η ίδια δημιούργησε στο instagram μεταξύ φίλων της της υπέδειξε να πεθάνει.

Συγκεκριμένα, η 16χρονη από το Σαραούακ της ανατολικής Μαλαισίας λίγες ώρες πριν πηδήξει από ταράτσα κτιρίου θέτοντας τέλος στη ζωή της, έκανε δημοσκόπηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το ερώτημα: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω Ζ/Θ».

«Σύμφωνα με στενή φίλη του θύματος, τα αρχικά Ζ/Θ σήμαιναν “Ζωή/ Θάνατο”», επεσήμανε ο αστυνομικός Αϊντίλ Μπολχασάν, αναφέρει η εφημερίδα The Borneo Post. Το 69% των φίλων του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν το «Θ», πρόσθεσε ο ίδιος αστυνομικός.

Στο μεταξύ, Μαλαισιανοί βουλευτές ζήτησαν από τις Αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες η έφηβη αυτοκτόνησε έπειτα από τη δημοσκόπηση στο Instagram.

Ο Ραμκαρπάλ Σινγκ, δικηγόρος και μέλος του Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν το «Θ» θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία και ζήτησε από τις Αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κοπέλας.

«Θα ήταν ζωντανό το κορίτσι σήμερα αν η πλειοψηφία των φίλων της στο Instagram την είχαν αποθαρρύνει να αυτοκτονήσει; Θα είχε ακούσει τη γνώμη των φίλων της να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, αν την είχαν προτρέψει να το κάνει;» διερωτήθηκε.

Βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου μπορούν να καταδικαστούν σε έως και 20 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας Σίεντ Σαντίκ Σίεντ Άμπντουλ Ράχμαν ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των νέων θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

«Είναι πολύ θλιβερό που χάθηκε με αυτόν τον τρόπο η ζωή ενός νέου», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ