Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφασίζει μόνη της

“Πρέπει να πούμε στην Ελλάδα πως στην Ευρώπη δεν αποφασίζει μόνη της” τόνισε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, το οποίο αποφασίζει σήμερα για την έγκριση της τετράμηνης παράτασης της ελληνικής δανειακής σύμβασης.

Η ελληνική επέκταση στοχεύει στο «να δοθεί χρόνος για να κλείσει επιτυχώς το πρόγραμμα», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή, ζητώντας την έγκριση της απόφασης. 

«Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, και οι αναφορές ακόμη και των τελευταίων ημερών δεν την έκαναν ευκολότερη» είπε ο Β.Σόιμπλε, επιμένοντας ότι προϋπόθεση παραμένει η τήρηση των δεσμεύεων.

Η απόφαση, είπε, «δεν είναι για να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα, αλλά χρόνος ώστε να κλείσει επιτυχώς το πρόγραμμα». Η Αθήνα, είπε, «έχει συμφωνήσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα». Τα κεφάλαια που απομένουν θα εκταμιευθούν, τόνισε, «αφού οι θεσμοί επιβεβαιώσουν» ότι οι προϋποθέσεις τηρήθηκαν.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε τη σημασία τόσο της αλληλεγγύης όσο και της αξιοπιστίας. «Στην Ευρώπη είμαστε μία κοινότητα, και ειδικά εμείς στη Γερμανία είμαστε καλύτερα όταν η Ευρώπη πηγαίνει καλά» τόνισε, και «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη». 

«Είναι επίσης σημαντικό όλοι να αναλαμβάνουντις ευθύνες τους» είπε, «η αλληλεγγύει σημαίνει φυσικά επίσης πως ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του». 

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ