Σλοβακία: Ο πρώην πρωθυπουργός εγκατέλειψε το συνέδριο για να πάει στο νοσοκομείο

Εσπευσμένα έφυγε από τον συνεδριακό χώρο στην Μπρατισλάβα όπου διεξάγεται το ετήσιο συνέδριο του κόμματός του Smer-SD, ο πρώην πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι πάει να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

“Έχω τεράστιο πρόβλημα με την αρτηριακή μου πίεση. Πηγαίνω σε ένα νοσοκομείο” φέρεται να είπε στους εκπροσώπους του Τύπου ο Φίκο και έφυγε από το συνέδριο του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, Smer-SD, στο οποίο παραμένει αρχηγός.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πιοτρ Ομπρόβσκι ο οποίος ανήρτησε σχετικό σχόλιο στο twitter, επικαλούμενος δηλώσεις του πρωθυπουργού Πέτερ Πελεγκρίνι, ο Φίκο ήταν υπό ιατρική φροντίδα και η πίεσή του είχε σταθεροποιηθεί.

Εκπρόσωπος του Smer δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την Πέμπτη απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον του 55χρονου Φίκο, ο οποίος το 2016 υπεβλήθη σε επέμβαση στην καρδιά, για ρατσισμό, με αφορμή την υποστήριξή του προς ακροδεξιό πρώην βουλευτή, ο οποίος έχασε την έδρα του εξαιτίας των σχολίων του για τη μειονότητα των Ρομά της Σλοβακίας. Αν κριθεί ένοχος, η αστυνομία είπε ότι κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

Ο Φίκο διετέλεσε πρωθυπουργός για δέκα από τα 12 χρόνια που προηγήθηκαν της παραίτησής του το 2018 μετά τις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της διαφθοράς που προκλήθηκαν από τη δολοφονία ενός ρεπόρτερ-ερευνητή και της μνηστής του.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: tyzden.sk/

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ