«Μοναχικό λύκο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μάτους Σούτα Έστοκ ανέφερε ότι ο δράστης ενήργησε μόνος του και είχε συμμετάσχει σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
«Είναι ένας μοναχικός λύκος που ριζοσπαστικοποιήθηκε κατά την τελευταία περίοδο μετά τις προεδρικές εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Όπως υπογράμμισε, «η σλοβακική αστυνομία εργάζεται με βάση ένα και μοναδικό σενάριο της επίθεσης και ο ύποπτος κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας εκ προμελέτης» και πρόσθεσε ότι η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα σήμερα, η κατάσταση της υγείας του Σλοβάκου πρωθυπουργού είναι σταθερή αλλά παραμένει «πολύ σοβαρή», μετά τον τραυματισμό του χθες από σφαίρες.