Σκηνές χάους σε εμπορικό κέντρο στη Μ. Βρετανία – Επίθεση σε αστυνομικούς με μαχαίρι

Μία γυναίκα και δύο άνδρες συνέλαβε η αστυνομία, τους οποίους κατηγορεί για απόπειρα δολοφονίας, αφού επιτέθηκαν με μαχαίρια εναντίον δύο αστυνομικών, μέσα σε εμπορικό κέντρο στο δυτικό Μπρόμγουιτς.

Οι δύο άνδρες άρχισαν να φέρονται ύποπτα και έγιναν βίαιοι όταν ήρθαν κοντά τους δύο αστυνομικοί, εναντίον των οποίων επιτέθηκαν με μαχαίρια προκαλώντας τους τραύματα σε χέρια, κεφάλι και άλλα μέρη του σώματος.

Εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους με τρομοκρατημένα παιδιά να κλαίνε και ανθρώπους να ουρλιάζουν. Άλλοι αστυνομικοί και πολίτες όρμησαν και αφόπλισαν τους δύο δράστες ακινητοποιώντας τους στο πεζοδρόμιο έξω από το εμπορικό.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις στιγμές στη Sun: “Ο ένας δράστης είχε ένα μαχαίρι και τραυμάτιζε σε κεφάλι, λαιμό, πλάτη, χέρια. Ένας από τους αστυνομικούς έδειχνε να αιμορραγεί αρκετά. Ήταν το απόλυτο χάος. Άνθρωποι ούρλιαζαν, παιδιά έκλαιγαν” Η αστυνομία συνέλαβε δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 37 ετών και μία 31χρονη γυναίκα με την υποψία της απόπειρας δολοφονίας. Οι αστυνομικοί έμοιαζαν να τρέμουν αλλά έφεραν μικρά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και ακολούθως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε: :”Ήταν φριχτό, είδα έναν αστυνομικό με ένα τραύμα στον λαιμό. Λυπήθηκα τα μικρά παιδιά που φοβήθηκαν, ήταν τρομερό γι’ αυτά που είδαν το θέαμα αυτό”. Τρίτος τόνισε: “Πολύ τρομαχτικό. Όλοι έτρεχαν στο πίσω μέρος του καταστήματος και κάποιος φώναξε ότι ήταν βόμβα. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε και κλειδωθήκαμε μέσα για μερικά λεπτά. Ελπίζω οι αστυνομικοί να αναρρώσουν πλήρως”.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 11.30 το πρωί. “Αστυνομικοί περιπολούσαν το κέντρο της πόλης και ήταν στο εμπορικό κέντρο όταν παρατήρησαν δύο ανθρώπους να κινούνται ύποπτα. Όταν πλησίασαν τους δύο άνδρες, αυτοί έγιναν επιθετικοί και όρμησαν στους αξιωματικούς μας. Έχουν τραύματα από μαχαίρι τα οποία δεν θεωρούνται σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο” τόνισε ο εκπρόσωπος.

σχολίασε κι εσύ