Σκάνδαλο στην Κίνα με τον υπουργό Εξωτερικών – Η ερωτική σχέση στις ΗΠΑ και το παιδί

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κίνας  Τσιν Γκανγκ, έχασε τη δουλειά του ως κορυφαίος διπλωμάτης του Πεκίνου, έπειτα από εσωτερική έρευνα από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, η οποία αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει ένα παιδί στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Η σχέση του Τσιν με τη μητέρα του παιδιού, που πιστεύεται ότι ήταν εξωσυζυγική από την πλευρά του, φέρεται να διήρκεσε για ολόκληρη τη 18μηνη θητεία του στην Ουάσιγκτον.

Τα στοιχεία της ερωμένης και του παιδιού του Τσιν δεν είναι δημοσίως γνωστά, αλλά εικασίες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο εδώ και μήνες για “τις στενές σχέσεις” του πολιτικού με την παρουσιάστρια της τηλεόρασης του Phoenix, Fu Xiaotian με σπουδές στο Cambridge, η οποία εξαφανίστηκε από την κοινή θέα την ίδια στιγμή που ο Τσιν εθεάθη για τελευταία φορά με την επίσημη ιδιότητά του.

Ο κάποτε έμπιστος βοηθός του Σι, επέστρεψε στο Πεκίνο από την Ουάσιγκτον τον περασμένο Ιανουάριο, όταν διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών.

Αν και η θητεία του διήρκεσε μόνο λίγους μήνες, επέβλεπε τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας κατά τη διάρκεια μιας έντονης περιόδου που χαρακτηρίστηκε από μια αναβληθείσα επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Antony Blinken  μετά την ανακάλυψη της Ουάσιγκτον ότι  το Πεκίνο είχε εκτοξεύσει ένα κατασκοπευτικό μπαλόνι  στον αμερικανικό εναέριο χώρο.

Αφού ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από τον στρατό να καταρρίψει το αερόστατο στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Τσιν ηγήθηκε της εκστρατείας ανταλλαγής μηνυμάτων της Κίνας αρνούμενη ότι το σκάφος εστάλη σκόπιμα στις ΗΠΑ, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να πείσει την Ουάσιγκτον ότι ήταν ένα «μετεωρολογικό αερόπλοιο» που είχε βγει εκτός πορείας.

Σε μια από τις τελευταίες επίσημες πράξεις του τον περασμένο Ιούνιο, ο Τσιν συναντήθηκε με τον Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια του επαναπρογραμματισμένου ταξιδιού του υπουργού στο Πεκίνο, με στόχο να μετριάσει τις εντάσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η σιωπηλή… διαγραφή του Τσιν

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε αρχικά ότι η απουσία του Τσιν, οφειλόταν σε θέματα υγείας αλλά οι ψίθυροι έγιναν πιο έντονοι όταν ο Σι αφαίρεσε τον τίτλο από τον Τσιν τον Ιούλιο χωρίς εξηγήσεις.

Οι ερευνητές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επεσήμαναν ότι η Fu δημοσίευσε μια φωτογραφία του γιου της Er-Kin στο X, στις 10 Απριλίου, μαζί με ένα στιγμιότυπο από τη συνέντευξή της με την Gang τον προηγούμενο μήνα στην εκπομπή της “Talk with World Leaders”.

Άλλοι παρατήρησαν ότι η συνέντευξη μεταξύ τους ήταν αρκετά “θερμή”, με το ζευγάρι να έχει περισσότερη οπτική επαφή από ό,τι συνήθως. Όλες οι συζητήσεις στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Weibo σχετικά με τη χαλαρή συμπεριφορά του ζευγαριού λογοκρίθηκαν γρήγορα.

Η Fu πιστεύεται επίσης ότι διατηρούσε έναν ιδιωτικό λογαριασμό στο Instagram, στον οποίο δημοσίευσε εορταστικές φωτογραφίες από την 100ή ημέρα ζωής του γιου της, στις 4 Μαρτίου. Οι φωτογραφίες φαινόταν ότι είχαν τοποθετηθεί σε μια νοικιασμένη κατοικία στο Λος Άντζελες.

«Α, και για να ξέρετε, ο πατέρας του γιου μου δεν είναι Αμερικανός. Στην πραγματικότητα σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σύντομα στην πατρίδα μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό!» έγραψε στα social media.

Οι αξιωματούχοι του ΚΚΚ ενημερώθηκαν τον Αύγουστο για τον λόγο της απόλυσης του Τσιν, ανέφερε η εφημερίδα, με τους ερευνητές να επιβεβαιώνουν ότι το μωρό γεννήθηκε στις ΗΠΑ. Ενώ το Σύνταγμα ορίζει ότι οποιοσδήποτε γεννηθεί στην Αμερική έχει εγγυημένη υπηκοότητα, τα μωρά που γεννιούνται από ξένους διπλωμάτες συνήθως εξαιρούνται.

Σιγή ιχθύος από το ΥΠΕΞ – Έρευνα και για άλλον υπουργό

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ δεν αναφέρθηκε στην έκθεση-“βόμβα” κατά τη διάρκεια της καθημερινής της ενημέρωσης Τύπου την Τρίτη, ούτε οι δημοσιογράφοι στο Πεκίνο ρώτησαν για το θέμα, σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Κίνας δεν απάντησαν στα αιτήματα της The Post για σχολιασμό την Τρίτη.

Η σχέση και ο απόγονός του θα μπορούσαν να έχουν δημιουργήσει ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια για την Κίνα καθώς ο Σι προσπαθεί να πατάξει τυχόν ευάλωτα σημεία της ανώτερης ηγεσίας του και η σχέση του Πεκίνου με τις ΗΠΑ γίνεται πιο τεταμένη .

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Κινέζος υπουργός Άμυνας Λι Σανγκφού οδηγήθηκε για ανάκριση και πιστεύεται ότι βρίσκεται υπό έρευνα από το ΚΚΚ, ανέφερε την Παρασκευή η Wall Street Journal.

Παρόμοια με τον Τσιν, ο Λι εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας τον Αύγουστο και έκτοτε δεν έχει εμφανιστεί δημόσια. Όπως ο Τσιν, έτσι και ο Λι προβλέπεται να χάσει τον τίτλο του στο τέλος της αναφερόμενης έρευνας.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Κίνας δεν απάντησαν στα αιτήματα της The Post για σχολιασμό την Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ