Σκάνδαλο σε Μονή στην Κύπρο: Καρέ καρέ η δράση του Ηγούμενου -Το «αντάλλαγμα» που έταξε σε μοναχές

Νέο βίντεο από τη δράση των μοναχών στο μοναστήρι του Οσίου Αββακούμ της Κύπρου, έρχεται στη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά στο εν λόγω βίντεο  που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Πολίτης» φαίνεται η συνομιλία του Ηγούμενου της Μονής, του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με μοναχές οι οποίες είχαν μεταβεί στο μοναστήρι προκειμένου να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα, , στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Ο Ηγούμενος δέχτηκε τις μοναχές στο γραφείο του και τους έδειξε το κουτί που υποτίθεται ότι έχει τον θαυματουργό Σταυρό του Αγίου Πορφυρίου. Προκειμένου να εξάψει την περιέργειά τους, τους ανέφερε ότι τοποθέτησε βαμβάκι ώστε να μην ξεχειλίσει το μύρο. Μάλιστα δεν δίστασε να τους πει ότι το «άγιο μύρο» τρέχει στα κεφάλια των πιστών και για αυτό έχει τοποθετημένο τον σταυρό σε κουτί.

Προκειμένου να κάνει την απάτη πιο πειστική, ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος έθεσε ως όρο στις μοναχές να μην αναφέρουν πουθενά το «θαύμα» και ως αντάλλαγμα θα τους έδινε το βαμβάκι με το μύρο από τον σταυρό.

«Δεν θέλω να κάμουμε show. Αν έθελα έφκαλλα το στες ειδήσεις τζαι έρκετουν λαοθάλασσα. Εν θέλω (Αν ήθελα το έβγαζα στις ειδήσεις και θα ερχόταν λαοθάλασσα. Δεν θέλω)», ήταν τα λόγια του Νεκτάριου.

Ο ηγούμενος, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο τέλος του βίντεο, υποστηρίζει ότι «μυρώνει» ο αέρας από το μύρο του Σταυρού, με τις μοναχές να τον παρακολουθούν έκθαμβες πιστεύοντας ότι ζουν μια σπάνια στιγμή κατά την οποία επιτελείται μπροστά στα μάτια τους ένα θαύμα.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ