Σίσι: «Η επίθεση εναντίον χριστιανών δεν θα μείνει αναπάντητη» – ΒΙΝΤΕΟ

Έξι αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη εξαπέλυσε σήμερα η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου, ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση με θύματα χριστιανούς κόπτες.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα στην ανατολική Λιβύη, όπου το Κάιρο πιστεύει ότι εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου μιλώντας στο Reuters επιβεβαίωσαν τις επιδρομές, όπως είχε κάνει νωρίτερα με τηλεοπτικό διάγγελμά του και ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δηλώνοντας ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις έγιναν ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον του λεωφορείου με θύματα τους 28 Κόπτες Χριστιανούς.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» διαβεβαίωσε ο Σίσι και προσέθεσε ότι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση, και πως τα κράτη που στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία θα τιμωρηθούν.

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Αίγυπτος εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη μετά την προβολή ενός βίντεο που έδειχνε τον αποκεφαλισμό 21 χριστιανών, στην πλειονότητά τους Αιγύπτιων κοπτών.

«Θα προστατεύσουμε το λαό μας και την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου από το κακό» υποσχέθηκε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, απευθυνόμενος με νόημα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ: «Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ