Σιμόν Πέρες και Μαχμούτ Αμπάς μαζί στο Βατικανό για λύση στο Μεσανατολικό

Σιμόν Πέρες και Μαχμούτ Αμπάς μαζί στο Βατικανό για λύση στο Μεσανατολικό

Οι Πρόεδροι του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς, θα μεταβούν στις 6 Ιουνίου στη Ρώμη, όπου θα προσευχηθούν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό για την επίλυση του Μεσανατολικού προβλήματος και την επίτευξη μόνιμης ειρήνης.

Οι δύο ηγέτες αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση που τους απηύθυνε την Κυριακή από τη Βηθλεέμ ο Πάπας Φραγκίσκος. Την ημερομηνία της συνάντησης στο Βατικανό ανακοίνωσε ο Μαχμούτ Αμπάς, υποδεχόμενος στο γραφείο του στη Ραμάλα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης χαρακτήρισε τιμητική την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Παλαιστινιακή Αρχή και δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος, αναφέρθηκε δε στη σημασία που είχε η συνάντηση του κ. Βαρθολομαίου με τον Πάπα Φραγκίσκο στα Ιεροσόλυμα και τόνισε ότι επιδοκιμάζει το έργο που επιτελούν για την επίλυση διαφόρων διενέξεων.

Ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε μεγάλη ικανοποίηση για την αποδοχή της πρόσκλησης του Πάπα από τους κ.κ. Αμπάς και Πέρες και ευχήθηκε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από αυτήν τη συνάντηση. «Θα είμαστε μαζί σας, με την προσευχή μας» τόνισε.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ενημέρωσε τον κ. Αμπάς για την Κοινή Διακήρυξή του με τον Πάπα Φραγκίσκο και ιδιαίτερα για τις κοινές προσπάθειες για την εξάλειψη του θρησκευτικού φανατισμού, την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων, τον σεβασμό της ανθρώπινης ελευθερίας και προσωπικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για συνεννόηση με το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό και τόνισε ότι στον διεξαγόμενο διάλογο μεταξύ αυτών των θρησκειών δεν συζητούνται μόνο θεολογικά ζητήματα, αλλά και θέματα που απασχολούν τις σημερινές κοινωνίες.

Προηγουμένως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε επισκεφθεί τον Πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον οποίο επίσης συνεχάρη για την αποδοχή της πρόσκλησης του Πάπα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.