Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία – Γιατί είπε “αντίο”

“Addio” στην Προεδρία είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Την απόσυρση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της ιταλικής δημοκρατίας ανακοίνωσε η βουλευτής της Φόρτσα Ιτάλια, Λίτσια Ροντζούλι, η οποία ενημέρωσε για την απόφαση του «μίστερ τιβί» τους επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, και του υπερσυντηρητικού κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι.

Μέσω της Ροντζούλι, ο Μπελρουσκόνι σημείωσε ότι «το κόμμα του, μαζί με την υπόλοιπη κεντροδεξιά, θα προτείνει ένα νέο όνομα, ικανό να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Μπερλουσκόνι Ντράγκι

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και νυν συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταϊάνι τόνισε ότι «ο Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας, θέση από την οποία ουδείς θα τον μετακινήσει» και ζήτησε «να μην γίνει κανένας ανασχηματισμός».

Σημειώνεται ότι Δευτέρα αρχίζουν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του διαδόχου του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα. Παρά την αντίθετη άποψη του “Καβαλιέρε” και του κόμματός του, αυτή την στιγμή, το κύριο «φαβορί» παραμένει ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Ντράγκι.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ