Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που συνεχίζει να πλήττει τις βόρειες περιφέρειες της Ιταλίας, είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση χειμάρρου και την εξαφάνιση ενός άνδρα.

Ο αγνοούμενος χάθηκε στην πόλη της Γένοβας και οι αρχές καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Η πρόγνωση κάνει λόγο για επέκταση των βροχοπτώσεων και στις νότιες περιοχές της Ιταλίας. Παράλληλά, στην περιοχή του Πότζιο α Σεσαρέγκο, στην Λιγουρία, οι πυροσβέστες κατάφεραν να σώσουν έναν πενηντάχρονο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραπόταμο.

Το πρωί της Κυριακής, νέα κατολίσθηση διέκοψε και πάλι την σιδηροδρομική σύνδεση της Ιταλίας με την Γαλλία, όπως είχε συμβεί και πριν δυο ημέρες.

Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, ο ποταμός Σέκια έσπασε τα φράγματα και η νομαρχία αποφάσισε την μεταφορά εκατό κατοίκων, που ζουν σε κοντινά χωριά, σε ασφαλέστερη περιοχή.

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Ιταλίας, Αντρέα Ορλάντο, ζήτησε να κηρυχθούν όλες οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Κοντά στην πόλη Μόντενα, επίσης, η πολιτική προστασία είναι σε επιφυλακή για τον κίνδυνο υπερχείλισης του ποταμού Πάναρο. Η στάθμη του παρακολουθείται συνεχώς και μέσω ελικοπτέρου.

Στην Τοσκάνη, τέλος, οι συνεχείς βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις κοντά στην πόλη Λούκα, ενώ στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι το Μιλάνο, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυστηρά περιορισμένη σε σειρά οδικών αρτηριών, εξαιτίας του κινδύνου χιονοστιβάδων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ