Σφαγή δίχως τέλος στο Μεξικό: 25 ανθρωποκτονίες μόνο το Σαββατοκύριακο που πέρασε

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό το Σαββατοκύριακο που πέρασε, σύμφωνα με αξιωματούχους και μεξικανικά ΜΜΕ. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και 9 άνδρες οι οποίοι σφαγιάστηκαν την ώρα που παρακολουθούσαν ποδοσφαιρικό αγώνα σε ένα σπίτι στη βιομηχανική πόλη Μοντερέι.

Ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι πυροβολώντας αδιακρίτως. Οι επτά σκοτώθηκαν επί τόπου και οι υπόλοιποι δύο υπέκυψαν στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν.

Αντίπαλες συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά μάχονται για επιρροή. Έχουν κατακερματιστεί σε μικρότερες, πιο αιμοδιψείς ομάδες έπειτα από μια δεκαετία στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των καρτέλ.

Το κύμα βίας στο Μεξικό, όπου το 2017 καταγράφηκε ο υψηλότερος αριθμός ανθρωποκτονιών της τελευταίας 20ετίας, έχει μετατραπεί σε κεντρικό ζήτημα του διαλόγου ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου. Το κυβερνών Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει πέσει στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου με βάση πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Μια σειρά επιθέσεων εναντίον νυχτερινών κέντρων καταγράφηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Μια ομάδα ενόπλων σκότωσε τρεις άνδρες μέσα σε ένα μπαρ στο Κανκούν, δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ.

Ένας τουρίστας από τη Χιλή σκοτώθηκε όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε ένα εστιατόριο στο Ακαπούλκο, άλλο παραθαλάσσιο θέρετρο. Δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στην πρωτεύουσα της Πολιτείας Βερακρούς όταν δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον εργαζομένων σε αυτό και ενός μουσικού συγκροτήματος.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Ταμαουλίπας και άλλοι έξι στη Σιουδάδ Χουάρες, στα σύνορα με τις ΗΠΑ. Ανάμεσα στους τελευταίους ήταν και ένα ζευγάρι τα πτώματα του οποίου έφεραν εμφανή σημάδια από βασανιστήρια.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε την Κυριακή τα σχέδιά της για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα μετά το ρεκόρ των 25.000 και πλέον ανθρωποκτονιών του 2017, υποσχόμενη να αναπτύξει κι άλλα στρατεύματα στις περιοχές με τα εντονότερα προβλήματα.Πηγή πληροφοριών: Reuters, USNews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ