Σεούλ: Ζευγάρι κατέστρεψε κατά λάθος έργο τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων

Για βανδαλισμό κατηγορείται ζευγάρι στη Νότια Κορέα αφού άπλωσε μπογιά σε έργο Τέχνης αξίας 500.000 δολαρίων. Το έργο Τέχνης είναι διά χειρός του Αμερικανού καλλιτέχνη γκράφιτι, JonOne, που ζει στη Νέα Υόρκη, ενώ το ζωγράφισε μπροστά σε κοινό στη Σεούλ το 2016. Τα κουτιά με τα χρώματα και τα πινέλα από τη ζωντανή παράσταση μεταφέρθηκαν με το γκράφιτι, σε γκαλερί στο Lotte World Mall, εμπορικό συγκρότημα στην περιοχή Songpa της Σεούλ, είναι τοποθετημένα στο δάπεδο μπροστά από τον πίνακα και θεωρούνται μέρος του έργου Τέχνης 240 X 700 εκατοστά, χωρίς τίτλο, και εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 500.000 δολάρια.

Το ζευγάρι των νεαρών, ένας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 20 χρονών, καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος, όπως είπε το προσωπικό της γκαλερί την περασμένη Παρασκευή, να παίρνει μπογιά και να την απλώνει στο έργο Τέχνης. Οι δύο δράστες του φερόμενου βανδαλισμού δήλωσαν ότι είχαν λανθασμένα σκεφτεί ότι επιτρεπόταν να προσθέσουν τη δική τους «πινελιά» ως «συμμετοχική τέχνη».

Ο επιμελητής της έκθεσης, Κανγκ Γουκ, στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάζεται το έργο, διευκρίνισε ότι η γκαλερί αποφάσισε να μην καταθέσει μήνυση επειδή φάνηκε πως ήταν πραγματικά ένα σφάλμα.

«Νόμιζαν ότι επιτρέπεται να το κάνουν ως συμμετοχική τέχνη και έκαναν ένα λάθος. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με τον καλλιτέχνη για το αν θα το αποκαταστήσουμε» ανέφερε. Μετά το περιστατικό, τοποθετήθηκαν συρματόπλεγμα και πρόσθετες πινακίδες που αναγράφουν «Μην αγγίζετε». Κάποιοι επισκέπτες της έκθεσης φωτογράφισαν το κατεστραμμένο έργο Τέχνης. Πάντως, ο Κανγκ Γουκ δήλωσε ότι μετά το επεισόδιο το ενδιαφέρον για την έκθεση αυξήθηκε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.