Σεισμός στην Τουρκία: Σημάδια ζωής στο σημείο που επιχειρεί η ΕΜΑΚ – Άκουσαν φωνές αγοριού

Σημάδια ζωής, έξι ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία, βρήκαν οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ στα συντρίμμια πολυκατοικίας που επιχειρούν τις τελευταίες ώρες.

Τουρκία: Συγκρούσεις, λεηλασίες και απειλές Ερντογάν εν μέσω ανθρωπιστικής καταστροφής

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, τα μέλη της ΕΜΑΚ, που επιχειρούν στην Αντιόχεια, μετέβησαν σε ένα άλλο σημείο της πόλης, καθώς υπήρξαν αναφορές και σοβαρή ένδειξη για ζωντανούς ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Οι Έλληνες διασώστες έσπευσαν στο σημείο που τους έχουν υποδείξει και επιχειρούν μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι από την Τουρκία και την Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μια 24χρονη κοπέλα έστειλε μήνυμα στην AFAD (Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων) πως βρίσκεται παγιδευμένη στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια. Η κοπέλα ονομάζεται Γκιοσντέ και είναι αθλήτρια του βόλεϊ. Κάτω από τα συντρίμμια υπάρχουν ακόμη τρεις κοπέλες συναθλήτριές της και ένα αγοράκι.

Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 άτομα από τον κατασκευαστικό κλάδο

Σεισμός Τουρκία Αντιόχεια ΕΜΑΚ

Πριν από λίγα λεπτά, και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες, ακούστηκαν χειροκροτήματα από τους διασώστες. Σύμφωνα πληροφορίες του enikos.gr, οι Έλληνες διασώστες άκουσαν την φωνή του μικρού αγοριού που βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια.

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία – ΟΗΕ: «Η χειρότερη φυσική καταστροφή των τελευταίων 100 ετών στην περιοχή»

Όπως μετέδωσε ΑΝΤ1, ο πατέρας τους μικρού αγοριού πήρε τηλέφωνο το κινητό του αγοριού και η κλήση απαντήθηκε, χωρίς όμως να ακουστεί η φωνή του αγοριού στο τηλέφωνο. Επίσης οι διασώστες με τη χρήση της θερμικής κάμερας εντόπισαν ζωή κάτω από τα συντρίμμια. Οι άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους στο μικρό αγοράκι, ενώ οι Τούρκοι διασώστες ψάχνουν για την 24χρονη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ