Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκλονιστική μαρτυρία Βρετανού τουρίστα – «Ήταν σαν έκρηξη πυρηνικής βόμβας»

Ο Τίμοθι Γουάιτινγ, 29 ετών από το Γιόρκσαϊρ έκανε διακοπές στην Τουρκία και ο σεισμός τον βρήκε στο Χατάϊ. Κοιμόταν σ’ ένα διώροφο ξενώνα όταν χτύπησε ο εγκέλαδος.

Συρία: Το «θαύμα» της ζωής που νίκησε τον θάνατο – Ο ομφάλιος λώρος της νεκρής μητέρας κράτησε το νεογέννητο ζωντανό

«Το πάτωμα έτρεμε. Έτρεμα κι εγώ από τον φόβο μου», είπε στο BBC.  Ήμουν στον δεύτερο όροφο του διώροφου ξενώνα. Νομίζω γι’ αυτό ήμουν τυχερός. Γιατί δεν υπήρχε άλλος όροφος από πάνω μου», δήλωσε στο BBC. Κατάφερε να βγει από το κτίριο και να το φωτογραφήσει. Είχε γείρει όλο και είχε πέσει στο πλάι. «Όλα τα κτίρια έπεσαν ή καταστράφηκαν, σαν είχε εκραγεί πυρηνική βόμβα», είπε.

«Ολόκληρες περιοχές της πόλης ισοπεδώθηκαν», λέει. «Υπήρχαν τεράστια κτίρια πέντε έως έξι ορόφων, είχαν πέσει  εντελώς στο πλάι». «Οι άνθρωποι έβγαιναν από παντού, οι μισοί ξυπόλητοι. Ήταν απλώς το απόλυτο χάος», λέει στο BBC. Ο Βρετανός τουρίστας περιγράφει φωνές από παντού, κυρίως μέσα από τα ερείπια. Οι άνθρωποι φώναζαν αλλά ήταν σαφές ότι ήταν απίθανο εμείς να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποιον έξω».

Σεισμός στην Τουρκία: Η στιγμή της διάσωσης του 50χρονου πατέρα από τους άνδρες της ελληνικής ΕΜΑΚ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Τίμοθι έμενε στην Αντάκια, πρωτεύουσα της επαρχίας Χάταϊ. Αποφάσισε να φύγει περπατώντας. Κάποια στιγμή πέρασε ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός τον μετέφερε μέχρι τα Άδανα όπου βρίσκεται τώρα.

Σεισμός στην Τουρκία: Οι διασώστες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν ζωντανή την αδελφή της 7χρονης Φατμέ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι φωτογραφίες είναι του Τίμοθι Γουάιτινγκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ