Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους έξι έφτασαν οι νεκροί – Οι ΗΠΑ έτοιμες να παράσχουν βοήθεια

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιαπωνία, καθώς η αστυνομία και οι τοπικές αρχές αναφέρουν νέα περιστατικά θυμάτων που ανασύρονται από τα ερείπια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

Ο σεισμός προκάλεσε την κατάρρευση κτιρίων, την καταστροφή οδικών αρτηριών, την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και την φυγή των κατοίκων των παράκτιων κοινοτήτων προς περιοχές με υψηλότερο υψόμετρο λόγω των φόβων για καταστροφικό τσουνάμι.

Μονάδες του ιαπωνικού στρατού συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν στις χειρότερα πληγείσες περιοχές αφού ορισμένοι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Ιαπωνία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν «κάθε αναγκαία βοήθεια» στην Ιαπωνία μετά τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν σήμερα την χώρα προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

«Η κυβέρνησή μου βρίσκεται σε επαφή με τους ιάπωνες αξιωματούχους και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να παράσχουν κάθε αναγκαία βοήθεια στον ιαπωνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν υπενθυμίζοντας ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ είναι «στενοί σύμμαχοι».

Σειρά ισχυρών σεισμικών δονήσεων συντάραξε σήμερα το αρχιπέλαγος. Η ισχυρότερη ήταν μεγέθους 7,6 βαθμών και έπληξε την περιφέρεια της Ισικάουα από την πλευρά της Θάλασσας της Ιαπωνίας στο νησί Χονσού, σύμφωνα με το Αμερικανό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ