Σε διαθεσιμότητα δασκάλα που αποκάλεσε τρομοκράτη 12χρονο μουσουλμάνο μαθητή – ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η λεκτική επίθεση που δέχθηκε ένας έφηβος από την δασκάλα του, ενώ παρακολουθούσε μια ταινία με τους συμμαθητές του.

Συγκεκριμένα, μια δασκάλα στο Τέξας τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή αποκάλεσε μέσα στην τάξη έναν 12χρονο μουσουλμάνο μαθητή της «τρομοκράτη».

Το ρατσιστικό επεισόδιο έλαβε χώρα την ώρα που όλη η τάξη παρακολουθούσε την ταινία «Κάν’το όπως ο Μπέκαμ», η οποία αφηγείται τις περιπέτειες μιας νεαρής Ινδής που μάχεται τις προκαταλήψεις της βρετανικής κοινωνίας.

«Ήμασταν στην τάξη και βλέπαμε την ταινία. Εγώ γελούσα και η δασκάλα μού είπε, “εγώ δεν θα γελούσα αν ήμουν στη θέση σου”. Την ρώτησα  γιατί και εκείνη μου απάντησε επειδή όλοι πιστεύουμε ότι είσαι τρομοκράτης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 12χρονος μαθητής, Waleed Abushaaban στους δημοσιογράφους .

Στη συνέχεια, ο μαθητής είπε πως τα υπόλοιπα παιδιά, ακολουθώντας το παράδειγμα της δασκάλας του, άρχισαν να τον κοροϊδεύουν, φωνάζοντας «Προσοχή, κρατάει βόμβα» .

Μετά από καταγγελία των γονέων του Waleed, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση.

Από την πλευρά της, η δασκάλα αρνείται πως προσέβαλε τον μαθητή, υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε «τρομοκράτη» για να δώσει στους μαθητές της να καταλάβουν την επίδραση των αρνητικών στερεοτύπων.

Οι γονείς του Waleed επιμένουν στην απόλυσή της και απειλούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλουν μήνυση κατά του σχολείου.

Δείτε το βίντεο εδώ:

Πηγή: dailymail.co.uk

Δείτε επίσης:

Βρέθηκε νεκρός 45χρονος στην Disneyland

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ