Σανγκάη: Εικόνες χάους σε κατάστημα IKEA μετά από ανακοίνωση για «λουκέτο» λόγω κορονοϊού

Πανικός και εικόνες χάους καταγράφηκαν το Σάββατο (13/8) σε κατάστημα της αλυσίδας IKEA στην Σανγκάη. Αιτία στάθηκε η ανακοίνωση από τις υγειονομικές Αρχές ότι θα πρέπει να μπει άμεσα «λουκέτο» στην περιοχή καθώς εντοπίστηκε στενή επαφή με κρούσμα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όταν διαπιστώθηκε ότι ένα παιδί είχε στενή επαφή με κρούσμα της Covid, οι υγειονομικές αρχές της πόλης διέταξαν να κλείσει το υποκατάστημα και να μπουν σε απομόνωση όσοι ήταν μέσα.

Η ανακοίνωση έσπειρε τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στο κατάστημα, καθώς ελάχιστοι φαίνεται να διατήρησαν την ψυχραιμία τους και αυτό αποτυπώνεται στις εικόνες που κάνουν τον γύρο διεθνών ΜΜΕ και των social media.

Βίντεο από το κατάστημα της IKEA στην Σαγκάη δείχνουν ότι πολλοί από τους πελάτες, μετά την ανακοίνωση τρέχουν προς τις εξόδους. Φωνάζουν και σπρώχνουν ο ένας τον άλλον, σε μια προσπάθεια να προλάβουν βγουν από το κτίριο πριν κλείσουν οι πόρτες.

Σε έκτακτη ενημέρωση τύπου την Κυριακή, ο Zhao Dandan, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σαγκάης, δήλωσε ότι το «κατάστημα και η πληγείσα περιοχή» θα βρίσκονται υπό διαχείριση «κλειστού κυκλώματος» για δύο ημέρες. Τα άτομα που βρέθηκαν μέσα στο κατάστημα θα πρέπει να περάσουν δύο ημέρες καραντίνας και πέντε ημέρες επίβλεψης της υγείας τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ