Σάλος στις ΗΠΑ: Αστυνομικός εκτέλεσε εν ψυχρώ 17χρονο – Προσοχή σκληρές εικόνες

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η εν ψυχρώ εκτέλεση από αστυνομικό ενός 17χρονου που οδηγούσε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Οι χαοτικές σκηνές που καταγράφονται στο βίντεο εκτυλίχθηκαν στις 18 Μαρτίου όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τον οδηγό ενός ύποπτου αυτοκινήτου στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με την New York Post, οι αστυνομικοί μπήκαν στο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο στη θέση του οδηγού κοιμόταν ο 17χρονος, που ήταν έγχρωμος. Ο Νταλέινιο Μάρτιν, όπως ήταν το όνομά του, έδειξε πανικόβλητος όταν συνειδητοποίησε πως οι αστυνομικοί επιχειρούν να τον συλλάβουν και άρχισε να φωνάζει «αφήστε με».

Ένας από τους αστυνομικούς βγαίνει από το όχημα ενώ ο άλλος διατάζει τον Μάρτιν να σταματήσει τραβώντας το πιστόλι του.

Στη συνέχεια σημαδεύει τον έφηβο με το όπλο φωνάζοντας: «Σταμάτα! Σταμάτα, αλλιώς θα σε πυροβολήσω». Ο 17χρονος δεν συμμορφώνεται και έτσι ι αστυνομικός αρχίζει να τον πυροβολά στην πλάτη.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες

Το αυτοκίνητο κατέληξε πάνω σε ένα σπίτι.

Εικόνες από κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή αστυνομικού καταγράφουν στη συνέχεια τις προσπάθειες των αστυνομικών να βοηθήσουν τον 17χρονο, ο οποίος ωστόσο ήταν ήδη νεκρός.

Οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ είναι σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα για το περιστατικό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανησυχητικό» το βίντεο εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του μαύρου εφήβου. Ο 17χρονος ήταν πατέρας ενός παιδιού.

«Αυτός ο πόνος είναι αβάσταχτος», είπε η μητέρα του Τέρα Μάρτιν στους δημοσιογράφους.

Ο επικεφαλής του συνδικάτου των αστυνομικών “US Park Police union”, Κένεθ Σπένσερ επιχείρησε μιλώντας στη Washington Post να δικαιολογήσει τις ενέργειες του συναδέλφου του: «Υπάρχει νόμιμος λόγος που μπήκε στο αυτοκίνητο, η χρήση βίας ήταν δικαιολογημένη και το συνδικάτο υποστηρίζει τις ενέργειες των αστυνομικών», είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ