Σάλος στη διάσκεψη για το Κλίμα: Υπουργός περίμενε δύο ώρες να μπει γιατί δεν υπήρχε ράμπα για άτομα με αναπηρία

Η υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ αποκάλυψε ότι δεν κατάφερε να παρευρεθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα την πρώτη ημέρα, καθώς δεν υπήρχε προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία. Όπως είπε, περίμενε δύο ώρες στο κρύο μπροστά από το κέντρο εκδηλώσεων στη Γλασκώβη, καθώς δεν υπήρχε προσβασιμότητα για το αναπηρικό αμαξίδιό της.

Η Καρίν Ελχαράρ κουράστηκε να περιμένει και επέστρεψε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της καθώς η μόνη επιλογή για να φθάσει στο συνέδριο ήταν να πάει περπατώντας ή να επιβιβαστεί σε λεωφορείο, το οποίο ωστόσο δεν μπορούσε να πάρει το αναπηρικό αμαξίδιό της.

Διάσκεψη Cop26

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας απολογήθηκε σήμερα για το “βαθιά λυπηρό” περιστατικό, αλλά πρόσθεσε ότι “κάτι πήγε στραβά” όταν γνωστοποίησε ότι απαιτείται πρόσβαση για αναπηρικό αμαξίδιο.

Η Ελχαράρ έγραψε στο Twitter χθες: “Ήρθα στο COP26 για να συναντηθώ με τους ομολόγους μου σε ολόκληρο τον κόσμο και να προωθήσω τον κοινό αγώνα για την κλιματική κρίση. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο ΟΗΕ, που προωθεί την προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία, το 2021, δεν παρέχει προσβασιμότητα σε τέτοιες εκδηλώσεις. Ας ελπίσουμε ότι τα μαθήματα έγιναν αντιληπτά ώστε αύριο η προώθηση της πράσινης ενέργειας, η άρση των εμποδίων και η ενεργειακή απόδοση να είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθώ”.

Σήμερα, ωστόσο, είπε στο BBC News ότι εισήλθε πολύ εύκολα: “Ήταν μία πολύ διαφορετική εμπειρία από χθες” τόνισε η υπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απολογήθηκε στην υπουργό Ενέργειας ρου Ισραήλ και έτσι ένα ειδικά διαμορφωμένο ταξί μετέφερε την Καρίν Ελχαράρ, που πάσχει από μυική δυστροφία, στο συνεδριακό κέντρο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διάσκεψη.

Διάσκεψη Cop26

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ