Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Αποκλείσαμε την αεράμυνα και την αεροπορία της Ουκρανίας με μια σειρά επιθέσεων ακριβείας

Η Ρωσία απέκλεισε την αεράμυνα και την αεροπορία της Ουκρανίας με μια σειρά επιθέσεων ακριβείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας, έπειτα από εκρήξεις σε αεροδρόμια και διαδρόμους προσγείωσης σε όλη τη χώρα.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης το πρωί της Πέμπτης ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν αντιστέκονται στην προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία έχουν εισέλθει μετά την υπογραφή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάταγμα για την έναρξη μιας «ειδικής επιχείρησης» στο Ντονμπάς. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς των αρχηγών άμυνας του Κιέβου ότι η Ρωσία έχασε 5 στρατιωτικά αεροπλάνα πάνω από τη χώρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Ουκρανία- Ρωσία

Σε προηγούμενη δήλωση, η Μόσχα ανέφερε ότι πραγματοποιούσε πλήγματα σε στόχους της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση κατά της Ουκρανίας το πρωί της Πέμπτης με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η αποστρατικοποίηση και η «απο-ναζιστοποίηση» της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι η στρατιωτική δράση ήταν απαραίτητη για να σταματήσουν οι ουκρανικές επιθέσεις στις δύο αποσχισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, τις οποίες η Μόσχα αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τη Δευτέρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ