Ρωσία: Βρέθηκε νεκρός ακόμη ένας συνεργάτης του Πούτιν – Έπεσε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού του

Νεκρός στην αυλή του σπιτιού στην δυτική Σιβηρία βρέθηκε ένας συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πρόκειται για τον 46χρονο Βλαντίμιρ Εγκόροφ, ο οποίος ήταν μέλος του κυβερνώντος κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» και εξέχων πολιτικός στην πλούσια σε πετρέλαιο περιοχή Τομπόλσκ στη δυτική Σιβηρία.

Η σορός του Εγκόροφ βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού του. Ο άτυχος 46χρονος φέρεται να έπεσε από τον τρίτο όροφο του σπιτιού. Σύμφωνα με το metro.co.uk, δεν υπήρχαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας στο σώμα του.

Το 2016 ο Βλαντίμιρ Εγκόροφ, που ήταν δικηγόρος, είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη διοίκηση της πόλης έπειτα από ένα σκάνδαλο διαφθοράς για το οποίο τελικά δεν καταδικάστηκε. Επέστρεψε στην πολιτική και ήταν ο πλουσιότερος βουλευτής στο Τομπόλσκ. Αφήνει πίσω του μια σύζυγο και δύο παιδιά.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza ανέφερε: «Η αστυνομία ερευνά τώρα τι ακριβώς προκάλεσε την πτώση του».

Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα καρδιακά προβλήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των “πιθανότερων” εξηγήσεων. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, υπάρχουν αρκετοί πρόωροι θάνατοι επιφανών προσωπικοτήτων της Ρωσίας.

Vladimir Egorov

Ο Εγκόροφ είναι το τελευταίο πρόσωπο του στενού κύκλου του Κρεμλίνου που πεθαίνει υπό ύποπτες συνθήκες.

Ο 67χρονος μεγιστάνας της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, ο οποίος έπεσε από το παράθυρο του επίλεκτου Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας, γνωστού και ως “κλινική του Κρεμλίνου”, φέρεται επίσης να έπασχε από καρδιακά προβλήματα. Υπήρχαν υποψίες για δολοφονία, αλλά οι αναφορές έκαναν λόγο για νοσηλεία του Μαγκάνοφ στο νοσοκομείο λόγω μακροχρόνιου καρδιακού προβλήματος και έπεσε από το παράθυρο του έκτου ορόφου, πεθαίνοντας επί τόπου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τον Φεβρουάριο, μια κορυφαία Ρωσίδα αξιωματούχος, η 58χρονη Μαρίνα Γιάνκινα, βρέθηκε νεκρή στην Αγία Πετρούπολη αφού έπεσε από ύψος 160 μέτρων . Ήταν πρόσωπο-κλειδί στη χρηματοδότηση του πολέμου του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Η Γιάνκινα ήταν επικεφαλής του τμήματος οικονομικής υποστήριξης του υπουργείου Άμυνας για τη Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, η οποία εμπλέκεται στενά στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ