Ρωσία: Προειδοποιεί για νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα – “Μπορεί να παρασυρθούν προς Βόσπορο και Μεσόγειο”

Σε μία προειδοποίηση που προκαλεί τρόμο προχώρησε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, προειδοποιεί ότι νάρκες που έχει τοποθετήσει το ουκρανικό ναυτικό στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσαν να παρασυρθούν προς τον Βόσπορο και τη Μεσόγειο.

Στην ανακοίνωση, που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS, η FSB αναφέρει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εγκαταστήσει ζώνες ναρκών στα λιμάνια της Οδησσού, του Οτσάκοβ, του Κερνομόρσκ και του Γιουζν. Μάλιστα, γίνεται λόγος για περίπου 420 νάρκες, όλων των ειδών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, εξαιτίας των ανέμων έχουν αρχίσει να σπάνε οι καλωδιώσεις που συνδέουν τις νάρκες με τις άγκυρες. Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “οι άνεμοι και τα ρεύματα παρασύρουν τις νάρκες στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας”.

Ο ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας είχε εκδώσει στις 18 Μαρτίου προειδοποίηση για τον κίνδυνο ναρκών, αναφέρει το TASS.

Η FSB κατηγορεί τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ότι “για μία ακόμη φορά επιδεικνύουν απόλυτη άγνοια των θεμελιωδών διεθνών νόμων και αδιαφορία για ανθρώπινες ζώες, περιλαμβανομένων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ