Ρωσία: Ο Πούτιν καρατομεί τα «γεράκια» του Κρεμλίνου – Η απαίτηση Πριγκόζιν για Σοϊγκού και Γκερασίμοφ

Νέες λεπτομέρειες της συμφωνίας που έκανε ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν για να σταματήσει την επέλαση των μισθοφόρων του έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ρωσία: Οι μισθοφόροι της Wagner «έριξαν» ελικόπτερο στο Βορονέζ

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Πριγκόζιν, δέχθηκε να κάνει πίσω αν «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας, Βαλερί Γκερασίμοφ.

Τα ΜΜΕ της Ρωσίας που αναφέρουν ότι επίκεινται οι παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων στρατιωτικών πληθαίνουν. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις.  Να σημειωθεί ότι ο Γεβγκένι Πριγκόζιν τα είχε βάλει ανοιχτά με τον Σεργκέι Σοϊγκού και τον Βαλερί Γκερασίμοφ για τις απώλειες που είχε η Wagner στην Ουκρανία.

Μπάιντεν: Συνομιλία με Μακρόν, Σολτς και Σούνακ για την κατάσταση στη Ρωσία

Επιπλέον ο Αλεξέι Ντούμιν, κυβερνήτης της επαρχίας Τούλα έχοντας εξουσιοδοτηθεί από το Κρεμλίνο, πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Wagner και τον αρχηγό της ομάδας. Το τελεσίγραφο που τους μετέφερε ήταν ότι έπρεπε να ξεχάσουν ότι μπορούν να κινηθούν προς τη Μόσχα και ως αντάλλαγμα θα υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας της παραστρατιωτικής οργάνωσης καθώς και η υπόσχεση της επίλυσης της εκκρεμότητας με τον Σοϊγκού και τον Γκερασίμοφ. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ