Ρωσία: Ο Μεντβέντεφ συγχαίρει το… μαρούλι για τη νίκη επί της Λιζ Τρας

Την ευκαιρία να τρολάρει την Λιζ Τρας που πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε την παραίτηση της βρήκε ο  αντιπρόεδρος του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δείχνοντας παράλληλα την… αγάπη του για το μαρούλι.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση του στα Social media ανέφερε: « Γειά σου Λιζ Τρας, συγχαρητήρια στο μαρούλι».

Όπως έγινε γνωστό λιγότερο και από τη ζωή ενός μαρουλιού διήρκεσε τελικά η θητεία της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Λιζ Τρας παραιτήθηκε από τον θώκο έπειτα από 45 ημέρες κι έγινε έτσι η πιο βραχύβια πρωθυπουργός στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός που σατιρίζει η Daily Star. Η βρετανική σκανδαλοθηρική εφημερίδα είχε στήσει μια ιδιότυπη “κούρσα” την περασμένη Παρασκευή, δείχνοντας σε ζωντανή διαδικτυακή ροή ένα μαρούλι εκτός ψυγείου δίπλα σε μια φωτογραφία της Λιζ Τρας. «Μπορεί ένα μαρούλι εκτός ψυγείου να διαρκέσει περισσότερο από την θητεία της Τρας;», ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η εφημερίδα.

Στη συνέχεια, η Daily Star έβαλε μια περούκα στο λαχανικό, σχημάτισε ένα πρόσωπο και του πρόσθεσε και… χέρια. Δίπλα τοποθέτησε δύο βρετανικές σημαίες, μια πίτα σε ένα πιάτο και μια κόκκινη κούπα που έφερε το θρυλικό σύνθημα “Keep Calm and Carry On”, που είχε χρησιμοποιηθεί για να ανεβάσει το ηθικό στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Λιζ Τρας

Περισσότεροι από 12.000 χρήστες του Twitter παρακολουθούσαν τη ζωντανή ροή καθώς η Λιζ Τρας ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι την παραίτησή της έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Λίγες στιγμές αργότερα, καθώς ο αριθμός των θεατών έφτανε τους 21.000, ήχησε το “God Save the King” καθώς ένα χέρι απλώθηκε στο τραπέζι και έριξε τη φωτογραφία της Τρας με την λεζάντα να γράφει: «Το μαρούλι ξεπέρασε σε διάρκεια ζωής την Λιζ Τρας».

Αυτή την εβδομάδα, ο Economist είχε αναφέρει σε δημοσίευμα με τίτλο “The Iceberg Lady” ότι η πολιτική ζωή της Τρας έχει «τον χρόνο ζωής ενός μαρουλιού».

«Θα μείνει στην ιστορία για την καταστροφική αγραμματοσύνη της»

Πάντως και το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εκτός από τον Μεντβέντεφ, χαιρέτισε σήμερα την αποχώρηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας, λέγοντας ότι ήταν μια ντροπή για μια ηγέτιδα που θα μείνει στην ιστορία για την «καταστροφική αγραμματοσύνη» της.

«Η Βρετανία δεν έχει γνωρίσει ποτέ μια τέτοια ντροπή από πρωθυπουργό», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ο ισχυρισμός περί αναλφαβητισμού φαίνεται να αναφέρεται στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει η Τρας στη Μόσχα λίγο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας.

Σε μια συνάντηση με τον βετεράνο υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, φάνηκε να μπερδεύει δύο περιοχές της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον χλευασμό του Ρώσου διπλωμάτη και σε όλα τα talk shows της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ