Ρωσία: Ο 25χρονος γιος του Πρικόζιν στην ηγεσία της Wagner – Οι διαπραγματεύσεις και το πρόσωπο που τον επηρεάζει

Ο 25χρονος γιος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, Πάβελ, ανέλαβε τα ηνία της ομάδας Wagner και διαπραγματεύεται με τη ρωσική φρουρά την επιστροφή μισθοφόρων στο μέτωπο μάχης στην Ουκρανία, ενημερώνει το κανάλι Telegram που σχετίζεται με τον Wagner.

Παράλληλα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, (ISW) επικαλούμενο έναν Ρώσο έμπιστο, σημειώνει ότι ο Πάβελ Πριγκόζιν δεν είναι ένας ανεξάρτητος παίκτης αλλά βρίσκεται υπό την επιρροή του Mikhail Vatanin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Wagner.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το Digi24.ro, ο 25χρονος διάδοχος του Πριγκόζιν μπορεί να γίνει το πρόσωπο γύρω από το οποίο θα συσπειρωθούν «οι Βαγκνερίτες», οι οποίοι δεν είναι ικανοποιημένοι με έναν άλλο ηγέτη των μισθοφόρων, τον Αντρέι Τρόσεφ, που ονομάζεται ‘’Ασπρομάλλης’’, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Παβέλ Πριγκόζιν
(east2west news)

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αγκάλιασε δημόσια τον πρώην διοικητή Wagner και τον νυν υπάλληλο του Υπουργείου Άμυνας Αντρέι Τρόσεφ και συζήτησε μαζί του πώς θα συμμετέχει ο Τρόσεφ στο σχηματισμό νέων εθελοντικών μονάδων που εκτελούν μάχιμες αποστολές κυρίως στην Ουκρανία.

Αν και υπάρχει  αφθονία προσφορών, τα μέλη της Wagner δεν έχουν εναλλακτική στον αγώνα ενάντια στην Ουκρανία. Η πτέρυγα του γιου του Πριγκόζιν, θέλει οι μαχητικές Wagner να μην υπογράφουν συμβόλαια με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και να διατηρήσουν το υπάρχον όνομα, τα σύμβολα, την ιδεολογία, τη διοίκηση, τη διοίκηση και τις αρχές λειτουργίας τους..

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) πιστεύει ότι η ομάδα Wagner μπορεί και πάλι να γίνει μια αποτελεσματική στρατιωτική οργάνωση υπό την ηγεσία της Ρωσικής Φρουράς, του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας ή μιας παρόμοιας οργάνωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου, ο Βάγκνερ θα μπορέσει και πάλι να γίνει σοβαρή στρατιωτική απειλή για την Ουκρανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ