Ρωσία: Κατάρριψη τεσσάρων ουκρανικών drones στη Μόσχα – Ανεστάλησαν προσωρινά οι πτήσεις στο Ντομοντένοβο

Φωτογραφία: AP

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν τέσσερα ουκρανικά drones, τα οποία κινούνταν προς τη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές από τα συντρίμμια», δήλωσε ο Σεργκέι Σομπιάνιν μέσω της εφαρμογής Telegram, προσθέτοντας πως τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως η απόπειρα αναχαιτίστηκε επιτυχώς χωρίς επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό.

Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsia) προχώρησε στην προσωρινή αναστολή πτήσεων στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο νευραλγικά αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας, για λόγους ασφάλειας πτήσεων.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο εντεινόμενων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς η Μόσχα ενισχύει τα μέτρα προστασίας του εναέριου χώρου της.

Exit mobile version