Ρωσία: Εξέγερση επιστράτων στο Ουλιάνοφσκ επειδή δεν τους πλήρωσαν

Περισσότεροι από 100 επίστρατοι από την Τσουβάσια, στη Ρωσία,  εξεγέρθηκαν στο κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης της πόλης Ουλιάνοφσκ, επειδή δεν έλαβαν τις 195.000 ρούβλια που τους είχαν υποσχεθεί. Έκκλησή τους δημοσιεύθηκε από το κανάλι Serditaya Chuvashia του Telegram και τον ιστότοπο Gulagu.net.

«Εμείς, διακινδυνεύοντας τις δικές μας ζωές, θα πάμε σε βέβαιο θάνατο για τη δική σας ασφάλεια και ειρηνική ζωή! Το κράτος μας αρνείται να μας καταβάλει το ποσό των 195 χιλιάδων ρουβλίων που μας υποσχέθηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν! Γιατί λοιπόν να πάμε και να πολεμήσουμε για αυτό το κράτος, αφήνοντας τις οικογένειές μας χωρίς υποστήριξη;», αναφέρουν στην έκκλησή τους οι επίστρατοι.

Οι επίστρατοι αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στον πόλεμο μέχρι να λάβουν τις υποσχεθείσες πληρωμές. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Serdita Chuvashia”, στο κέντρο εκπαίδευσης έχουν μεταφερθεί δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς (Rosgvardia). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αρχές έχουν «καθησυχάσει» τους εξεγερθέντες επίστρατους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, https://www.svoboda.org/a/bolee-100-mobilizovannyh-iz-chuvashii-ustroili-bunt/32112063.htmlhtml https://newtimes.ru/

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ