Ρωσία: Ανάρπαστες οι πτήσεις χωρίς επιστροφή μετά την επιστράτευση

Όπου φύγει φύγει οι Ρώσοι μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι πτήσεις άνευ επιστροφής από τη Ρωσία ξεπουλούν με ταχύτατους ρυθμούς σήμερα, καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι δεν θα επιτραπεί σε άνδρες που είναι σε μάχιμη ηλικία να φύγουν από τη χώρα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Google Trends καταγράφεται μεγάλη αύξηση στις αναζητήσεις για τον Aviasales, τον πιο δημοφιλή ιστότοπο της Ρωσίας για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων.

Οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα για την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το Γερεβάν στην Αρμενία έχουν ξεπουληθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Aviasales. Και οι δύο είναι προορισμοί που επιτρέπουν την είσοδο των Ρώσων χωρίς βίζα.

Χωρίς διαθεσιμότητα είναι και ορισμένες πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Μόσχα στο Τμπιλίσι. Σημειώνεται ότι οι πιο φθηνές πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι στοίχιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (περίπου 5.000 δολάρια), περίπου το πενταπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Ρωσία.

Πάντως, η Λετονία ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα προσφέρει καταφύγιο σε Ρώσους που θα θελήσουν να αποφύγουν την επιστράτευση, όπως ανακοίνωσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Νωρίς σήμερα το πρωί, με διάγγελμά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την άμεση επιστράτευση 300.000 εφέδρων.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού διευκρίνισε ότι η επιστράτευση θα περιοριστεί σε αυτούς που έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και όσοι έχουν υπηρετήσει μόνον ως κληρωτοί δεν θα κληθούν.

Τέλος τα αεροπορικά εισιτήρια για Ρώσους από 18 έως 65 ετών

Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια σε Ρώσους ηλικίας 18 έως 65 ετών, εκτός εάν μπορούν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία έγκρισης για ταξίδι από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι πτήσεις από τη Μόσχα προς Γεωργία, Τουρκία και Αρμενία, που δεν απαιτούν την κατοχή βίζας για τους Ρώσους, κατέστησαν αδύνατες αμέσως μετά το διάγγελμα του Πούτιν. Επίσης 12 απευθείας πτήσεις από την ρωσική πρωτεύουσα σε Αρμπαϊτζάν, Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν και Κιργιστάν δεν εμφανίζονται καν στη σχετική ιστοσελίδα.

ΦΩΤΟ: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ