Ρωσία: Ανακοίνωσε εσπευσμένες και ριζικές μεταρρυθμίσεις των ενόπλων δυνάμεων, εν μέσω αποτυχιών στην Ουκρανία

Ριζικές και ευρείες μεταρρυθμίσεις στις ένοπλες δυνάμεις της ανακοίνωσε η Ρωσία, καθώς εξακολουθεί στάσιμη η εισβολή της στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της χώρας, η οποία ταυτοχρόνως εκτίθεται διεθνώς.

Ρωσία: Παρήγαγε τις πρώτες πυρηνικές κεφαλές για τις υπερτορπίλες “Ποσειδών”

Με δεδομένο αυτό το κλίμα η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» στις ένοπλες δυνάμεις της από το 2023 έως το 2026, υποσχόμενη να αναδιαρθρώσει την στρατιωτική της δομή, η οποία έχει επί μήνες αποδειχτεί αναποτελεσματική στο πεδίο μάχης στην Ουκρανία.  Εκτός από τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει και τις μάχιμες δυνατότητες των ναυτικών, των αεροδιαστημικών και των στρατηγικών δυνάμεών της. «Μόνο ενισχύοντας τα βασικά δομικά στοιχεία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δυνατόν να εγγυηθούμε την στρατιωτική ασφάλεια του κράτους και να προστατεύσουμε τις νέες οντότητες και κρίσιμες εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Το Κρεμλίνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις κρίθηκαν αναγκαίες λόγω του «πολέμου δι’ αντιπροσώπων» που διεξάγεται στην Ουκρανία από τη Δύση, η οποία στέλνει όλο και περισσότερο βαρύ οπλισμό στο Κίεβο, για να το βοηθήσει να αντισταθεί στις ρωσικές δυνάμεις.
Το υπουργείο Άμυνας, το οποίο έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις στο εσωτερικό για την αναποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του να θέσει υπό τον έλεγχό του ευρείες περιοχές στην Ουκρανία, τον Δεκέμβριο τάχθηκε υπέρ της αύξησης του στρατιωτικού προσωπικού στο 1,5 εκατομμύριο. Επίσης έχει κάνει πολλές αλλαγές στην στρατιωτική ηγεσία στους 11 μήνες της λεγόμενης «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», κατά την έναρξη της οποίας οι δυνάμεις του είχαν καταλάβει μεγάλες περιοχές στην νότια και ανατολική Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχουν υποστεί σειρά από οδυνηρές ήττες και οπισθοχωρήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα ο Σοϊγκού τοποθέτησε τον στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, αρχηγό του γενικού επιτελείου, διοικητή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη Σολεντάρ – μια μικρή πόλη με αλατωρυχεία στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, η οποία επί εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης.

Ρωσία: Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες σε έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών στην περιοχή Μπέλγκοροντ

Το δυστύχημα στο Μπέλγκοροντ

Εντωμεταξύ έφτασε στους επτά ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη πυρομαχικών, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στην ρωσική περιοχή Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Η έκρηξη προκλήθηκε από λανθασμένη πυροδότηση χειροβομβίδας. Σύμφωνα με το Interfax, σήμερα, ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων που αγνοούνταν μετά το περιστατικό, όπως ανέφερε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης . “Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κατά συνέπεια στα επτά άτομα”, διευκρίνισε η πηγή αυτή.
Μετά την έκρηξη, που έγινε το Σάββατο στις εγκαταστάσεις για το στρατιωτικό προσωπικό στην περιοχή Μπέλγκοροντ, οι διασώστες, είχαν κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και οκτώ αγνοουμένους. Σύμφωνα με το Interfax, ένας λοχίας πυροδότησε “όχι από πρόθεση” χειροβομβίδα σε έναν κοιτώνα, προκαλώντας έκρηξη των πυρομαχικών και πυρκαγιά.
Στο Telegram, το ΜΜΕ Baza, που πρόσκειται στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε πως όλα τα θύματα ήταν στρατιώτες που είχαν επιστρατευθεί για να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Τον Σεπτέμβριο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την επιστράτευση 300.000 εφέδρων, έπειτα από μια σειρά από στρατιωτικές ήττες της Ρωσίας στην Ουκρανία. Συγγενείς στρατιωτικών και επικριτές του Κρεμλίνου κατήγγειλαν μια “χαοτική” επιστράτευση, λέγοντας πως στρατιώτες στάλθηκαν στο μέτωπο χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ