Reuters: Ο Τσίπρας διαβεβαιώνει τους πιστωτές ότι έρχονται οι μεταρρυθμίσεις

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τους πιστωτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη συνάντηση στις Βρυξέλλες ότι η κυβέρνησή του θα παρουσιάσει σύντομα ένα πλήρες σύνολο οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να λάβει τη χρηματοδότηση που θα αποτρέψει μία χρεοκοπία, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters .

Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαιώνει τους Ευρωπαίους πιστωτές ότι έρχονται οι μεταρρυθμίσεις για να δοθεί η χρηματοδότηση», το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του κάνει εκτενή αναφορά  για την επταμερή συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους υπόλοιπους ηγέτες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες.

Μετά από δύο μήνες αυξανόμενης απογοήτευσης και από τις δύο πλευρές, μετά την εκλογή του κ. Τσίπρα με την εντολή να βάλει τέλος στην λιτότητα ετών που είχαν επιβάλει οι πιστωτές, ο κ. Τσίπρας ζήτησε τη συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ για να σπάσει το αδιέξοδο που δημιουργεί τον κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αλλά, ενώ ένα κοινό ανακοινωθέν των θεσμών της ΕΕ αναφέρθηκε στο “πνεύμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης” και ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι πιο αισιόδοξος, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν θα εκταμιευθεί νέα βοήθεια πριν η Αθήνα εφαρμόσει τα δημοσιονομικά μέτρα και άλλες μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες ήταν έως τώρα απρόθυμη» σημειώνει το Reuters.

Πηγή: reuters.com

 

Διαβάστε επίσης:

WSJ: Η Μέρκελ παρεμβαίνει στο ρήγμα της Ελλάδας με τους πιστωτές

Economist: Κύριε Τσίπρα διώξε τον Βαρουράφη και συνεργάσου με το Ποτάμι

Süddeutsche: Βήματα προς το γκρεμό

Bloomberg: Ζητείται πιο συγκεκριμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων

RP-Online: Η Μέρκελ δείχνει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ