Ρέντσι: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ αν το θέλει και η ίδια

«Όλοι θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν πάρα πολύ και οι Έλληνες: είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε χέρι βοήθειας», είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξη στην Corriere della Sera.

«Είναι ώριμο, όταν εμφανίζεται η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, να εστιάσουμε περισσότερο στην ανάπτυξη παρά στη λιτότητα. Αλλά για να φτάσουμε εκεί θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε. 

Απαντώντας στον πρόεδρο των Ιταλών βιομηχάνων Τζόρτζιο Σκουίντσι ότι «είναι αποκαρδιωτικό η Ιταλία να μην καλείται, πλέον, σε σημαντικές ευρωπαϊκές συναντήσεις για την Ελλάδα», ο Ρέντσι επισημαίνει:

«Σέβομαι την θέση του, αλλά στις διασκέψεις αυτές εγώ δεν πάω. Δεν είναι θέμα πρόσκλησης, από την στιγμή που ο Τσίπρας μου ζήτησε επανειλημμένα να συμμετάσχω. Μόνον που εμείς χαρακτηριζόμαστε από μια κουλτούρα ευρωπαϊσμού βάσει της οποίας τα προβλήματα αντιμετωπίζονται στις έδρες των θεσμών, όχι μπροστά από τζάκια», αναφέρει.

«Για να εξηγήσουμε στους Ελληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους Ιταλούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση», σημειώνει.

 

Δείτε επίσης:

Bloomberg: Η αποφυγή ενός Grexit έχει και γεωπολιτική σημασία

Ο διοικητής του ελληνικού νοσοκομείου που συγκλόνισε την ιταλική κοινή γνώμη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ