Ρέντσι: Η επίθεση στο Παρίσι “τραυματίζει” όλη την Ευρώπη

Η τρομοκρατική επίθεση η οποία έλαβε χώρα στο Παρίσι «πλήττει όλη την Ευρώπη και όλοι μας νιώθουμε πως έχουμε τραυματισθεί», δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, μιλώντας σε εκπομπή του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός πρόκειται να πάρει μέρος, αύριο,στη μεγάλη πορεία αλληλεγγύης η οποία θα οργανωθεί στην γαλλική πρωτεύουσα, στην οποία θα δώσει το «παρών» και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Ο Ρέντσι, μιλώντας στο «La7» πρόσθεσε πως εξέφρασε την υποστήριξή του στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ότι εκτίμησε ιδιαίτερα την απόφασή του να κατευθυνθεί με τα πόδια από το προεδρικό μέγαρο στο γαλλικό υπουργείο εσωτερικών «για να αποδείξει ότι η χώρα του δεν υποκύπτει στον φόβο».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, «δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι η χώρα του είναι στόχος υψηλού κινδύνου», ενώ για την ευρύτερη αντιμετώπιση του τρομοκρατικού κινδύνου θεωρεί ότι «χρειάζεται ένας συνολικότερος, ευρωπαϊκός συντονισμός».

 

Διαβάστε επίσης:

Διαδηλώσεις στο Παρίσι

Λεπέν: Εγώ δεν είμαι Σαρλί

Στο Παρίσι ο Σαμαράς την Κυριακή

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ