Ράμα για Μπελέρη: Θα περιμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου

Διευκρινίσεις για το πώς σκοπεύει η κυβέρνηση της Αλβανίας να χειριστεί την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη και το «κενό» στον Δήμο Χειμάρρας, έδωσε σήμερα, στην τελευταία για το 2023 συνέντευξή του, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.

Στην διάρκεια της συνέντευξης, ο Ράμα ρωτήθηκε εξουσίας εάν θα διοριστεί διαχειριστής στον δήμο της της Χειμάρρας. «Βρισκόμαστε στην μέση της διαδικασίας και είναι απλώς θέμα επισημοποίησης μιας ημερομηνίας για τη συνάντηση της διάσκεψης», που θα αποφασίσει τι θα γίνει με την Χειμάρρα, είπε και συνέχισε:  «Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια γνωστή διαδικασία που σχετίζεται με ένα θέμα για το οποίο έχω μιλήσει και δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Το δικαστήριο έχει δώσει μια πρώτη απόφαση. Η απόφαση επιβεβαίωσε αυτό που είπαμε, ότι δεν είχαμε κανένα δικαίωμα, καμία αρμοδιότητα να επιτρέψουμε την ορκωμοσία ως δημάρχου ενός ανθρώπου που πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και κατηγορείται για εξαγορά ψήφων και ο οποίος είναι προφυλακισμένος», είπε ο κ. Ράμα και κατέληξε

«Αλλά η απόφαση του δικαστηρίου είναι πρωτοβάθμια, οπότε πρέπει να περιμένουμε την τελική απόφαση, για να δούμε πώς θα ενεργήσουμε. Επειδή είναι η πρώτη φορά δεν υπάρχει προηγούμενο και βέβαια η κυβέρνηση έχει, σύμφωνα με το νόμο, την ιδιότητα να τοποθετεί έναν επίτροπο επικεφαλής ενός δήμου, αλλά η συγκεκριμένη περίπτωση δεν ορίζεται στο νόμο.
θα πρέπει να διαβάσουμε την τελική απόφαση και στη συνέχεια να ενεργήσουμε με βάση αυτή την έννοια ή πώς θα μας καθοδηγήσει η τελική απόφαση. Δεν βιαζόμαστε, περιμένουμε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ