Qatar Gate: Όταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, Αντόνιο Παντσέρι, μιλούσε στο Φόρουμ των Δελφών

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης διαφθοράς «Qatar Gate», που συγκλονίζει την Ευρώπη, ήταν καλεσμένος στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών.

Qatar Gate: Στο στόχαστρο και η υποεπιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου – Τι συμβαίνει με το Μαρόκο

Ο λόγος για τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος «φιγουράρει» στα πρωτοσέλιδα των ευρωπαϊκών μέσων ως ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης «Qatar Gate» για την οποία έχουν, επίσης, συλληφθεί η Εύα Καϊλή και ο σύντροφός της. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, όπως και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, θα παραμείνουν στη φυλακή για τουλάχιστον ακόμη έναν μήνα, όπως αποφάσισε χθες το βελγικό δικαστήριο.

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ήταν προσκεκλημένος της χώρας μας στο φόρουμ των Δελφών, τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να μιλήσει για την ΜΚΟ «Fight Impunity», που έχει ιδρύσει το 2019.

Qatar Gate: Οι ευρωβουλευτές ζητούν να κλείσει προσωρινά η πόρτα στους αντιπροσώπους του Κατάρ

Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το LiveNews, στην ομιλία του είχε αναφερθεί στις πολιτικές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα κενά στην καταπολέμηση της ατιμωρησίας, αλλά και τον ρόλο της ΜΚΟ «Fight Impunity».

«Ήμουν για μερικά χρόνια πρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Και βασικά έχω παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα κενό που δεν καλύπτεται από την πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι αυτός της καταπολέμησης της ατιμωρησίας. Και πράγματι, ο οργανισμός μας ασχολείται και με την παραδοσιακή δικαιοσύνη. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ανάγκη καταπολέμησης των ακαθαρσιών, ειδικά σε ορισμένες πραγματικότητες. Για να έχουμε αυτή την αλλαγή, ας πούμε μεταξύ μιας κατάστασης δύσκολης και μιας κατάστασης δημοκρατίας, έχουμε σχηματίσει ένα συμβούλιο που θεωρώ πολύ σημαντικό», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Qatar Gate: «Δεν θα υπάρξει ατιμωρησία και τίποτα δεν θα μπει κάτω από το χαλί» διαμηνύει η Μέτσολα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ